Reklama:

To mam tętniaka czy nie? (4)

Forum: Udary i tętniaki

Początkująca
22-01-2013, 16:22:08

W listopadzie wykonałam kontrolną tomografię głowy, gdyż jako dziecko chorowałam na wodogłowie, wyniki tejże tomografii wskazywały że mam 8 mm zmianę i prawdopodobnie jest to tętniak, tak było napisane na wyniku, poszłam do lekarza, który stwierdził że nic podejrzanego nie ma na tych zdjęciach, ale dla pewności zlecił mi angio, wykonałam i to badanie, wynik wykluczył tętniaka ale w między czasie miałam mieć jeszcze robiony rezonans magnetyczny, zrobiłam go i okazało się że mam z kolei 3 mm zmianę i zaleca się wykonanie angio TH, nie wiem co to ma być, albo coś mi wyrosło w międzyczasie tzn między angio a rezonansem, albo jakiś koleiny niedouczony kretyn nawpisywał bzdury na wyniku? przepraszam za te bluzgi ale to w końcu chodzi o moje życie, los mi ostatnio nie szczędzi mocnych wrażeń więc się denerwuje. Jak to się stało że z 8 mm zmiany zrobiła się 3 minimetrowa? I dlaczego lekarz nie ukrywał zdziwienia jak przeczytał wynik skoro jak sam twierdzi nie widzi nic niepokojącego na zdjęciu rentgenowskim? Następną wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, umieram ze zmartwienia dlatego piszę to tutaj. Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto postara się mi to jakoś wytłumaczyć.
gość
25-01-2013, 16:58:15

Joasiu , czy mozesz podac dokladny opis , nie musi byc caly , sama sentencje TK- oraz angio i rezonansu, jeszcze masz miec ponownie angio? , troche za duzo tych badan, nawet rtg mialas ?
Sama widzisz , ze oni nie maja jedankowego zdania , powinnas zdecydowanie pojechac do neurochirurga , ktory zajmuje sie embolizowaniem tetniakow , jesli podasz gdzie mieszkasz wskaze Tobie lekarzy z prawdziwego zdarzenia , specjalizujacych sie w metodach leczenia tetniakow zwlaszcza w Poznaniu i Warszawie. Tez mam tetniaka zdiagnozowanego 2lata temu , na tetnicy szyjnej wewnetrznej lewej, lecz nie beda embolizowac , gdyz tetniak znajduje sie w bardzo zakreconym miejscu tzw. syfonie i istnieje ryzyko przerwania tetnicy. Zyje w stresie , lepiej gdybym nie wiedziala.Jagna
Początkujący
28-01-2013, 19:45:01

Ja to rozumie mam to samo tętniak tylko w środkowej półkuli mózgu objaw zrobił się 11lat do tyłu profesor Pokrywka neurochirurg stwierdził że nie morze operować bo wiąże się z tym ryzyko albo wegetacja na wózku albo nie kończę rozumie ciebie ja nie pomogę bo nie lekarz ale nie podawaj się walcz bo tak jest w życiu choroby my sobie nie wybieramy cza się nie podawać wiem pomyślisz nic nie powiedział nowego a walcz z przeciwnością medycyny Polskich Lekarzy bo medycyna jest czasami dziwna ja już się męczę sam z tą chorobą przez tą chorobę straciłem wszystko bo usłyszałem jedno słowo nikt się nie będzie męczył z tobą (BYŁA ŻONA NIE POTRZEBNY ZMIANA NA LEPSZY MODEL-A DZIECKO JAK WYOBRAŻASZ ŻE BĘDZIESZ Z NAMI MIESZKAŁ BO CHORY JESTEŚ) POZDRAWIAM.i przepraszam że nie pomogłem nie na temat ale WALCZ.
Początkująca
02-02-2013, 22:17:49

Droga Joanno - moja mama miała w poniedziałek trepanację czaszki i usuwanego naczyniaka na mózgu. Mieszkamy w Warszawie, bardzo polecam Ci dr. Zielińskiego i dr. Koziarskiego ze szpitala wojskowego na Saszerów w Warszawie. Przyjeżdżają tu nawet lekarze z innych miast na tego typu operacje bo wiedzą, że tu sa najlepsi specjaliści. Moja mama po operacji czuje się lepiej niż przed. Wcześniej miała dwa udary po których miała bóle poudarowe mięśni i stawów tzw bóle centralne, po operacji wszystko ustapiło. Operacje wykonał dr. Koziarski a wcześniej konsultowała się jeszcze z dr. Zielińskim. To właśnie w tym szpitalu właściwie zdiagnozowali mamy przypadek i podjeli decyzję o konieczności operacji. Jakbyś potrzebowała jakichś informacji to pisz.
Pozdrawiam.
lena

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: