Reklama:

Timonil 300 a problemy z pamięcią i koncentracją. Przyrost masy ciała. (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-09-2006, 14:44:00

hej od ponad 2 lat zarzywam Timonil 300retard 2X1, również w tym okresie zaobserwowałam b.duże problemy z koncentracją, nie mogę również niczego zapamiętać. Czy możliwe jest, że dzieje się tak dzięki tym tabletką i czy po odsatawieniu ich wszystko wróci do normy? Inną rzeczą którą zaobserwowaŁAM JEST PRZYROST MASY CIAŁA i wilczy apetyt. Zastanawiam się czy Timonil ma z tym coś wspólnego?
gość
13-09-2006, 14:06:00

Oczywiście ,że Timonil ma nawt bardzo dużo z tym wspólnego. Jest to silnie działający lek,
który ma ogromny wpływ na pamięć pacjęta. Przejawia się to między innymi brakiem właśnie koncentracji. Pacjęci b. często zgłaszają się do mnie z tym problemem – tzw. Dziurze w pamięci. Lekarze mimo tego wciąż b. często przepisują ten lek gdyż jest on naj bezpiecznieszym lekiem tego typu w Polsce. Muszę Cię uspokoić, iż uczucie to mija po zakończeniu kuracji. Również waga wraca do normy.
gość
13-09-2006, 14:14:00

dziewczyno ja przez ten głupi Timonil przerwałem studia, w LO jescze dawałe rade, ale wiadomo dalej to już nie żarty! Doskonale wiem o czym piszesz. Uczyłem sie i po chwili dziura w głowie.Przez co czas nauki bardzo się wydłużał.Przez głowe przechodziło mi 5 tyś myśli na minute, ciągle coś mnie odrywalo, nie potrafiłem się zkoncentrować na niczym. Brałem ten lek przez 6lat. teraz jestem już "czysty " od 2 lat. I świetnie się czuję. Waga spadła mi o 15kg. Jestem już na 3 roku studiów. Życzę Tobie również tego samego.
gość
15-04-2009, 18:36:00

10-09-2006 o 16:44, gość :
hej od ponad 2 lat zarzywam Timonil 300retard 2X1, również w tym okresie zaobserwowałam b.duże problemy z koncentracją, nie mogę również niczego zapamiętać. Czy możliwe jest, że dzieje się tak dzięki tym tabletką i czy po odsatawieniu ich wszystko wróci do normy? Inną rzeczą którą zaobserwowaŁAM JEST PRZYROST MASY CIAŁA i wilczy apetyt. Zastanawiam się czy Timonil ma z tym coś wspólnego?
gość
08-10-2010, 06:42:50

moa córcia przyjmuje ten lek od 6 roku życia, teraz ma 10 lat,nauka idzie nam bardzo ciężko, za pół roku jest szansa na odstawienie leku, istnieje możliwośc że problemy nasze są od leku i wszystko się "polepszy"?
gość
23-03-2011, 11:30:45

Ja Timonil biorę od 10 dni i z koncentracją jeszcze nie jest tak źle (choć bywało lepiej), ale z wagą jest masakra! W ciągu 10 dni przytyłam 4 kg - odżywiając się tak jak wcześniej (5 małych posiłków, nietłusto, dużo warzyw). jak tak dalej pójdzie, to będę musiała zmienić garderobę :/
gość
13-02-2012, 21:47:31

Hej to u mnie chyba właśnie soc nie tak:P Od 3 lat biorę timonil teraz już dawka 300 1-0-2 i nie przytyłam tylko szczupleje. Lekarz rok temu musiał mi dać leki dzięki którym przytyłam by móc zażywać ten lek. Co do koncentracji to odkąd mam padaczkę jest z nią dużo gorzej, ale staram się tego nie brać do siebie jestem 5 miesiąc bez ataku za dwa tygodnie wizyta kontrolna:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: