Reklama:

Tiki - objawy i jak leczyć? (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-02-2010, 07:03:08

Witam.
Choruję na tiki nerwowe od 7 lat. Spowodowane są one u mnie przewlekłym stresem, który u mnie występował w przeszłości oraz warunkami genetycznymi pewnie.

Chciałbym się zapytać jakie wy macie objawy tików i jak je leczycie???

Moimi objawami jest ucisk w klatce piersiowej, przez co się zapowietrzam oraz wzdryganie ramionami, wykręcanie tułowia oraz uczucie napięcia w podbrzusiu.
Obecnie biorę lek o nazwie TIAPRIDAL lecz on strasznie mnie usypia. Znacie jakis inny dobry lek typowo na tiki???
Pozdrawiam Hans
gość
10-02-2010, 13:16:00

W pierwszej kolejności powinieneś zacząć leczyć samą nerwicę, czyli leczenie przyczyn a nie objawów. Leczenie po taki czasie z pewnością będzie dość długie, zdecydowanie polecam rewelacyjną naturalną metodę- zastrzyki z czystego magnezu (w połączeniu z płynami, w zalężności czy istnieją dolegliwości dodatkowe, np. przy cukrzycy itd), zastrzyki podawane są dożylnie, od 1 cm do 10 i w dół. Po 2-3 iniekcjach człowiek czuje, że żyje- mega doładowanie i rewelacja na stres. Istnieje jednak problem w tym (przepisuje lekarz psychiatra), że lekarze niechętnie wypisują tą metodę tak bardzo popularną przed kilku laty- powszechnie uznaje się, że leczenie nerwic lub stanów lękowych farmakologicznie daje takie same efekty. Jednak magnez nie rujnuje naszego przewodu pokarmowego. Zdecydowanie polecam- z własnego doświadczenia.
gość
26-02-2013, 14:16:27

Gość 2010-02-05 08:03:08 Witam.
Choruję na tiki nerwowe od 7 lat. Spowodowane są one u mnie przewlekłym stresem, który u mnie występował w przeszłości oraz warunkami genetycznymi pewnie.
Chciałbym się zapytać jakie wy macie objawy tików i jak je leczycie???
Moimi objawami jest ucisk w klatce piersiowej, przez co się zapowietrzam oraz wzdryganie ramionami, wykręcanie tułowia oraz uczucie napięcia w podbrzusiu.
Obecnie biorę lek o nazwie TIAPRIDAL lecz on strasznie mnie usypia. Znacie jakis inny dobry lek typowo na tiki???
Pozdrawiam Hans

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: