Reklama:

Tik robienia zeza, utrata pamięci, drżenia (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-10-2022, 19:34:20

Witam,
Mam 26 lat i już od jakichś 10 lat pojawił mi się tik w postaci robienia zeza w kierunku nosa, tak silny że czasem bolą mnie mięśnie oczu, dzieje się to srednio co 10 sekund, nasila się podczas wysokiego skupienia, ekscytacji, silnego stresu.
Przeszkadza mi najbardziej podczas prowadzenia samochodu.
Od kilku lat zauważyłem, że stopniowo tracę pamięć, zaczęły mi się problemy z koncentracją, spadła bystrość umysłu, kreatywność, zdolność nauki nowych rzeczy.
Mam też duże problemy z wypowiadaniem się i akcentowaniem swoich wypowiedzi.
Stałem się nieporadny i najprostsze czynności zaczęły mnie przerastać, mam wrażenie jakby moje ręce stały się niezgrabne.
Pojawiły się problemy z zawrotami głowy, zaburzenia równowagi, szumy uszne, częste migreny.
Utrata radości z życia, brak energii, ciągłe zmęczenie, niesamodzielność.
Mam wrażenie jakbym się zaczął cofać w rozwoju.
Często mam jakieś dziwne podskórne drżenia w różnych miejscach albo skurcze, również uczucie ukłucia pod żebrami i ucisk w okolicy serca.
Stałem się bardzo podatny na stres, drażliwy, znerwicowany.
Każda czynność powoduje szybkie zmęczenie przez co trudno mi znaleźć jakąkolwiek pracę bo po godzinie przestaje mieć siłę.
Wszystkie te narastające problemy skłoniły mnie aby w końcu zacząć szukać przyczyny.
Właściwie sam nie wiem od czego zacząć, proszę doświadczone osoby aby coś podpowiedziały.
Z góry dziękuję za każdą cenną odpowiedź.
gość
05-11-2022, 15:38:41

Z ktoś pomoże?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: