Reklama:

Tia a Migrena Poraźna. (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
30-03-2016, 12:59:36

Witam, mam stwierdzoną migrene poraźną objawiającą się drętwieniem, zaburzeniami mowy, widzenia, drgawkami i bolem. Ok miesiac temu miałam atak migreny pierwszy od kilku lat. Od tamtego czasu czuję sie żle. Codziennie boli mnie głowa, wydaje mi sie ze mam problem z swobodna wypowiedzia tzn zapominam slow, przejęzyczam się ,odczuwam tez dziwny tik w lewym oku jakby skurcz trwajacy kika sekund. Czy mozliwe zeby atak migreny zostawil jakies trwale uszkodzenia?Diagnoza migrena poraźna jest podparta wynikami rezonansu magnetycznego, TK i EEG. Ze względu na utrzymujące sie objawy po wystąpieniu ataku, zastanawiałam się czy lekarz nie popełnił błędu diagnozując migrene. Czy badania TK, rezonansu bez kontrastu i eeg potwierdzają że nie doszło do np Tia( krótkotrwałego udaru niedokrwiennego). Zastanawiam się też czy obraz rezonansu ukazuję zwężenie tętnic. Jeżeli ktoś potrafi odpowiedzieć mi na te pytania to będę ogromnie wdzięczna. Obecnie przebywam zza granicą i czekam na wizyte do neurologa.
gość
31-03-2016, 09:13:23

tu coś jest grubymi nićmi szyte, na pocztę prześlę informacje
gość
21-10-2016, 21:28:32

Proszę o kontakt ania.michalak@gazeta.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: