Reklama:

Tężyczka - swędzenie skóry (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
28-10-2020, 12:03:02

Witam, czy jednym z objawów tężyczki może być swędzenie skóry? Najczęściej dotyczy to twarzy, głowy, okolic uszu, ale czasami pojawia się też praktycznie na całym ciele. Jest to swędzenie bądź uczucie jakby na skórze usiadł jakiś owad. Tężyczka została u mnie zdiagnozowana kilka miesięcy temu (próba tężyczkowa), najczęściej miewałem fascykulacje, nierówne bicia serca, stany lękowe oraz nerwicowe. Pojawiło się to swędzenie i jest to dość niekomfortowe dlatego chciałbym jeszcze raz zadać pytanie czy może być to objawem tężyczki? Pozdrawiam
gość
28-10-2020, 12:04:35

Gość 2020-10-28 13:03:02
Witam, czy jednym z objawów tężyczki może być swędzenie skóry? Najczęściej dotyczy to twarzy, głowy, okolic uszu, ale czasami pojawia się też praktycznie na całym ciele. Jest to swędzenie bądź uczucie jakby na skórze usiadł jakiś owad. Tężyczka została u mnie zdiagnozowana kilka miesięcy temu (próba tężyczkowa), najczęściej miewałem fascykulacje, nierówne bicia serca, stany lękowe oraz nerwicowe. Ostatnio wszystkie objawy które wymieniłem jakby ucichły, niestety pojawiło się to swędzenie i jest to dość niekomfortowe dlatego chciałbym jeszcze raz zadać pytanie czy może być to objawem tężyczki? Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: