Reklama:

tętniaki (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-06-2013, 13:15:14

Jestem po embolizacji pękniętego tętniaka L-ACoA oraz po operacji tętniaka (otwieranie głowy) tętniaka L-AMA . Czuję się dobrze jedynie boli mnie głowa gdy przebywam w hałasie. Pierwszą operację miałam 25.02.2013r. drugą 22.04.2013r. W tej chwili jestem na chorobowym ale chciała bym powrócić do pracy gdy wszystko się uspokoi. Pozdrawiam. Jeśli ktoś ma stwierdzonego tętniaka to niech nie czeka aż pęknie. Ponieważ obecność krwi nawet małej ilości w mózgu, jest bardzo szkodliwa.
Wtajemniczony
28-06-2013, 19:18:54

Witam, życzę powrotu do pełego zdrowia, to świetnieże udało sie zoperowac tętniaki. Moja bratanica od lat żyje z tętniakiem mózgu, nieststy jest tak umiejscowiony, że nie mozna go operować, za duże ryzyko, codziennie musi meldowa sie wszpitalu na zastrzyki obkurczające, to życie troche w niewoli, ale niestey nie można inaczej.
gość
19-07-2013, 09:08:46

mój chlopak 28lat przeszedl zaklipsowanie tetniaka 3 dni temu. w maju tego roku mial przeszczep serca, nie wybudzal sie z narkozy 3 doby,po przebudzeniu sie niczego nie pamietal, nie wiedzial kim jest jego rodzina, nie wiedzial kim ja dla niego jestem, nie wiedzial nawet kim sam jest i co robil w szpitalu..ale po kilku godz zaczal sobie wszystko przypominac :( dopiero po przeszczepie stwierdzono u niego tetniaka mozgu poniewaz tracil pamiec, wymiotowal, mial straszne bole glowy ktore nie ustawaly, zaburzenia rownowagi, mroczki przed oczami, zla ostrosc widzenia, podwojne widzenie, utrata przytomnosci... dzis jest juz 3 dni po operacji, nie ma powiklan, ale strasznie boli go glowa. mam nadzieje, ze nic zlego juz nie bedzie sie dzialo..
a Tobie zycze powrotu do zdrowka, i ciesze sie ze operacje sie udaly:) powodzenia
Wtajemniczony
23-07-2013, 12:40:14

Witam, ja nie miałem tyle szczęścia, jestem po operacji drugiegfo tętniaka aorty i niestety w czasie operacji dostałem udaru mózgu, teraz straciłem szansę na operacje kolejnego, a rehabilitacja po udarze trwa już 2 lata.
gość
23-07-2013, 14:01:10

Nie ma zastrzykow " obkurczajacych", nie wprowadzaj ludzi w blad.Czemu nie napiszesz nazwy "owych "zastrzykow, Twoje pisanie jest bezwartosciowe, na zasadzie jedna pani drugiej pani...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: