Reklama:

Tętniak (3)

Forum: Udary i tętniaki

gość
25-07-2016, 06:32:57

Witam. Mam 23 lata, moja mama zmarła 5 lat temu na tętniaka mózgu. Boję się, że również mogłam odziedziczyć tą przypadłość po mamie tak jak : żylaki czy niedociśnienie. Bardzo często boli mnie głowa tak jakby ktoś ściskał ją imadłem, miewam nudności jednak nie mogè zebrac sie na wymioty. Ostatnio nawet omdlałam. Dodam takze, ze moja babcia (matka mojej matki) rowniez zyje z tetniakiem ale aorty brzusznej. Coraz czesciej boli mnie glowa a przy tym staje sie bardzo spiaca. Moglabym spac cale dnie. Otumanienie i szumienie w glowie mam juz od 3 dni. Dziekuje za odpowiedz.
Forumowiczka
31-08-2016, 07:08:15

Zrozumiałe jest, że martwisz się o swoje zdrowie wiedząc że w Twojej rodzinie tętniaki występowały często. Jednak nie ma co panikować na zapas- często zdarza sie tak, że naszemu organizmowi sami wysyłamy błędne wiadomości i wydaje nam się że mamy niektóre objawy choroby. Ale oczywiście, warto jest to skonsultować z neurologiem.
gość
26-09-2016, 21:21:17

uwazam ze powinnas udac sie do neurologa! lepiej sprawdzic to nim cos sie wydarzy! osobiscie choodzilam po lekarzach z silnymi bolami glowyod10roku zycia to slyszalam ze wymyslam nie chcieli mnie skierowac na rezonans bo za drogi a ja klamie bo nie chce mi sie na wf chodzic,majac17lat zaczelam chorowac na nadcisnienie,dalej twierdzili ze wymyslam... zrobili mi tomografie komputerowa ktora nic nie wykryla... w wieku25 lat ledwo uszlam z zyciem bo pekly dwa tetniaki o ktorych nie mialam pojecia...udar krwotoczny i niedowlad polowniczy do dnia dzisiejszego... z ust lekarza co uslyszalam? gdyby pani miala rezonans magnetyczny to bysmy je wycieli i dalej bylaby pani zdrowa i sprawna!!!!warto walczyc o badania,byc moze to migrena... ja zawsze to slyszalam migrena na tle nerwowym i co? do dzis walcze o sprawnosc przez lekcewazace podejscie lekarzy!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: