Reklama:

tętniak workowaty mózgu (2)

Forum: Udary i tętniaki

Początkująca
07-08-2012, 20:01:21

Witam wykryto u mnie tętniaka workowatego mózgu, miałam robione badanie tk i angiotomografie tętnic mózgowych badanie wykazało workowatego tętniaka na poziomie wewnątrz czaszkowego podziału LICA o wymiarach 5 x 6 milimetra skierowany ku sklepistości i łusce kości czołowej wypełniający się zakontrastowaną krwią polecono mi klinikę w lublinie i metodę embolizacji droga śródnaczyniową czy ktoś z państwa miał robiony tam ten zabieg .Jak przebiega zabieg jakie są powikłania i przeciwwskazania i czy jest znieczulenie miejscowe czy ogólne ,jak długo trwa taki zabieg i jak długo leży się w szpitalu.
gość
09-08-2012, 09:07:17

Witam ja też mam tętniaka mózgu miałam 4 zabiegi jedna trepanacje,ale nie mogli go usunąć ponieważ jest polickliczny ma dwa worki i znajduje sie na kole Willisa.Łączy dwie tętnice więc go zabezpieczaja,po 3 miesiącachod operacji przeszłam embolizacje polega ona na włożeniu przez tętnice udową mikrocewnikiem stenty do tętniaka aby się zakrzepił.Odbywa się to pod całkowitą narkoza,ja miałam 3 ebolizacje i po 3ciej dostałam padaczkę pourazowa.Leczę się do dzis,nie ma gwarancji że tętniak po jakimś czasie sie nie odkrzepi.Ja już walczę z tym 5 rok niedawno na badaniu wykazało trochę reakanalizacje tz.się odkrzepił.One mają też do siebie to że mogą się umiejscowić też po czasie w innym miejscu.Tak więc walcze i nie poddaje sie. A zabieg miałam wykonany w Klinice Wojskowej w Bydgoszczy są tam wysokiej klasy specjaliści neurochirurdzy.Pozdrawiam i życzę powodzenia ale też trzeba się liczyc z powikłaniami,ale nie ma wyjścia trudne jest życie z taką bombą

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: