W maju miałam TK głowy z podaniem środka cieniującego z powodu zawrotów głowy i bardzo silnego bólu głowy,który utrzymywał się tygodniami z małymi przerwami,zawroty głowy,przy badaniu neurologicznym wiele nieprawidłowości. Na TK wyszło,że mam naczyniaka w prawym płacie czołowym. Po wizycie u Pani neurolog dostałam skierowanie na Angio-CT z podaniem środka cieniującego żeby sprawdzić czy jest tylko jeden naczyniak i jakiej wielkości. 14 lipca miałam Angio-CT i teraz wynik badania jest inny *** Widoczne niewielkie szerokopodstawne tętniakowate uwypuklenie tętnicy szyjnej wewnętrznej prawej w odcinku C1 w kierunku tylnym wielkości ok. 1.8x1.6mm. Asymetria tętnic kręgowych: t. kręgowa lewa ok. 1.7mm,a prawa ok. 3.1mm*** Czy to normalne,że w ciągu 2 miesięcy zamiast naczyniaka jest wynaleziony tętniak? W jakim czasie jest w stanie urosnąć? Czy powinnam się tym przejmować? Dodam,że jestem kobietą,mam 22 lata,skaczące ciśnienie najczęściej 149/90/98,niedomykalność zastawki mitralnej,tachykardię i pracuję fizycznie. Lekarz medycyny pracy zabronił mi pracy na wysokości,nie mogę jeździć wózkiem elektrycznym,nic nie mogę dźwigać.