Reklama:

tensor tympani syndrome, obiektywny tinnitus, mioklonie mięśni śródusznych (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
04-04-2015, 22:19:35

Witam. Od jakichś trzech lat w uchu prawym nieustannie cierpię na "tensor tympani syndrome" czyli mioklonie, szarpnięcia mięśniowe i drgawki błony bębenkowej, która dosłownie zaczyna "wibrować", strzelać; przykurczem zajęte są także mięśnie za uchem, te skurcze bolą - to taki rodzaj bólu neuropatycznego, piekącego, skurcze promieniują także na prawą skroń. Lewe ucho jest natomiast zdrowe. Leczyłam te mioklonie na różne sposoby: po pierwsze leczyłam nadwrażliwość na dźwięk przy pomocy TRT - niestety nie pomogło. Potem doszły leki neurologiczne: clonazepam, signopam, sirdalud, segan, onirex, iporel, suplementacja magnezem i innymi witaminami i niestety wielkie NIC. Ta męczarnia nie daje mi żyć!!! Czy orientuje się ktoś z Państwa gdzie powinnam się udać, żeby uzyskac pomoc: wiem, że istnieje możliwość operacji tych mięśni przez ich przecięcie oraz ostrzyknięcie ich botoksem. Tylko czy takie operacje wykonuje się w Polsce? bede wdzieczna za jakies sugestie :) pozdrawiam
gość
14-10-2024, 07:05:53

Cześć. Mam to samo. Poradziłaś sobie z tym ?
gość
14-10-2024, 07:06:19

mój email: laskusrawkus@wp.pl
gość
24-11-2024, 19:17:52

Hej. Ja mam potworne trzaski w uszach przy przełykaniu i nie tylko. Już się mecze z tym dwa lata. Koszmar. Nikt nie jest w stanie pomóc. Mariusz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: