Reklama:

Tegretol a Trileptal.. (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-01-2008, 11:59:00

Mam wątpliwość, ponieważ biorę przez prawie 2 lata tegretol cr 200
rano i wieczorem, od początku jego stosowania nie miałem ani jednego napadu..i nie mam żadnych skutków ubocznych. Jednak lekarz zalecił zmianę leku na Trileptal 300 ;/ trochę się waham bo nie wiem jak mój organizm na to zaaraguję..czy ta zmiana jest potrzebna.. przecięż nic się nie
działo.. Nie rozumiem tych lekarzy ! każdy mówi co innego i wie lepiej a cierpi na tym pacjent... Napiszcie co o tym myślicie...
gość
23-07-2008, 15:14:00

hej, ja zażywałam tegretol i nic mi nie było, później zaczęli kombinować i zmieniać mi na inny lek. po tegretolu miałam już apydan, orfiril, lamitrin i teraz mam trileptal. nie pomaga mi on ale lekarz twierdzi że jest to ulepszony tegretol. może tobie pomoże... życze powrotu do zdrowia...
gość
20-08-2008, 10:16:00

lamitrin to gowno bardzo zaluje ze keidykolwiem ktos mi to zapisal bylam 6 lat zdrowa (bralam neurotop) zero ataku,bosko a odkad zazywam to gowno to jestem chora i dostalam depresji,nerwicy i epilepsi ogiolnie porażka.wiec zmieniam an trileptal mam nadzieje ze wmiare bedzie dzialal.
gość
10-03-2010, 18:41:19

ja juz bralam i topamax i lamitrin - wszystkie musialam odstawic (albo w ogolne nie dzialaly albo mialam zoltaczke czy depresje i nagle chudniecie). Teraz biore trileptal, ale neurolog mi powiedziala ze tegretol jest lepszy bo mniej szkodliwy. Mam padaczke skroniowa. I nie wiem czy warto zmieniac.. Boje sie zmian i skutkow ubocznych. A po trileptalu juz mialam niedobor sodu i senna jestem.
gość
28-03-2010, 20:11:51

Dobrze ci ten lekarz powiedział jak chcesz być zdrowa to przejdź na tegretol a nie kombinuj z tym dziadostwem trileptalem którym większość konowałów
próbują leczyć ludzi.Wiem bo sam straciłem prace bo mnie konował faszerował bezskutecznie trileptalem, dopiero zmiana lekarza i przejście na tegretol zatrzymało napady i powrót do normalności. Dodam że kilka lat wcześniej byłem leczony tegretolem po czym miałem kilka lat spokoju i gdy znów mnie dopadło to lekarza który mnie wcześniej już w tej przychodni nie było i tak traiłem na konowała który wciskał mi że trileptal jest lepszy ale ja już przekonałem sie na sobie że to nieprawda a tobie też radze poszukaj naprawde dobrego lekarz.Powodzenia.
gość
20-08-2010, 11:50:44

cześć,
ja mam dokładnie tak samo - dzisiaj drugi dzień biorę tegretol. Wcześniej brałam trileptal ale miałam średnio 4 razy w miesiącu "deja vu", więc lekarz zmienił mi lek. Też mi powiedział, że lepszy jest Tegretol. Ale sama nie wiem bo dzisiaj jestem lekko przymulona :P A tego nie chcę - jeszcze studiuję, więc senność na pewno będzie dużym problemem..
gość
20-08-2010, 11:51:10

cześć,
ja mam dokładnie tak samo - dzisiaj drugi dzień biorę tegretol. Wcześniej brałam trileptal ale miałam średnio 4 razy w miesiącu "deja vu", więc lekarz zmienił mi lek. Też mi powiedział, że lepszy jest Tegretol. Ale sama nie wiem bo dzisiaj jestem lekko przymulona :P A tego nie chcę - jeszcze studiuję, więc senność na pewno będzie dużym problemem..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: