Reklama:

Szumy Uszne Pomocy (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-12-2016, 12:57:36

Witam ostatnio mam straszne szumy uszne łapią mnie na 2-3 h i odpuszcza wykonywałem pomiar Ciśnienia mam 138/90
Wykonałem MR głowy i szyi jedyne co jest tam napisane :
Brak restrykcji dyfuzji ani wzmocnienia kontrastowego swiadczy o przewleklym charakterze ogniska- wskazana kontrola.
Symetryczne pogrubienie oponowe na tylnej scianie trzonow c2-c3 szer do 3,8 mm na dl ok 40 mm o cechcach niejednoznacznych- mozliwe odczynowe pogrubienie naprawcze po urazie struktur wiezadlowych, nie mozna calkiem wykluczyc cech zapalnych.
Czekam na wizytę u neurologa ale jak interpretować ten wynik czy to jest coś poważnego.
Z góry dzięki Pozdrawiam
gość
21-03-2017, 12:46:05

W moim przypadku sprawdza się generator dźwięków. Nawet nie wiem kiedy się zaczęły pierwsze epizody z szumami, ale chyba gdzieś w momencie jak pracę straciłam. Generator mam od firmy Sound Oasis, na stronie astrex.pl można takie oryginalne urządzenia znaleźć. Mój model nazywa się S-550-05, jest prosty w obsłudze, ma wyjście na słuchawki i aż 6 tematów dźwiękowych. Co ciekawe to jest ten sam model z którego Streep korzystała w filmie – Nigdy nie jest za późno.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: