Reklama:

szukam pomocy,porady (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
11-09-2014, 04:21:56

Witam.
Jestem tu nowa,szukam pomocy,wiedzy,porad .
Od ponad trzech lat,nie licząc pobolewania karku sporadycznie,borykam się z okropnym bólem szyi jej sztywnością, bólem głowy ramion,drętwienia rąk .Na początku tego roku trafiłam do lekarza rodzinnego który dał skierowanie na prześwietlenie,na rehabilitacje i do ortopedy.Oczywiście leki Melobax 15,Mydokalm****** 150mg.Trochę pomogło bo ostrego bólu nie miałam ponad dwa miesiące.O ortopedzie nie wspomnę,to po prostu farsapatrząc na zdjęcie nie zalecił dalszego leczenia,(chcę zaznaczyć że w ciągu dwudziestu minut przyjął dwadzieścia dwie osoby ) RTG ODCINKA KRĘGOSŁUPA C (AP+BOK)
Wyrównanie lordozy szyjnej.Zmiany zwyrodnieniowe C4_C6.Teraz jestem w takim stanie że boli mnie cały kręgosłup,nigdy nie miałam prześwietlenia odcinka lędźwiowego,ale myślę że tam też nie jest za wesoło,choć z tym bólem nauczyłam się żyć,ale w żaden sposób nie daję sobie rady z szyją .Boli głowa to i boli żołądek i bierze na wymioty .Jestem z okolic Mławy,Płocka,Ciechanowa.Może znacie jakiegoś dobrego ortopedę,neurologa, który potraktuje pacjenta z należytym szacunkiem i pomoże w cierpieniu.Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
Początkująca
24-09-2014, 15:35:09

Witaj, ja mam to samo. A najgorzej, ze lataja mi czarne farfocle przed oczami... czuje sciski w glowie masz tak samo ?
Wtajemniczona
09-10-2014, 10:22:33

Witaj, wejdź na wątek DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA i tam zadaj to pytanie - dużo osób z dyskopatią go czyta i komentuje. Objawy i badanie RTG pokazują, ze na pewno potrzebna jest wizyta u neurologa i rezonans, ale przede wszystkim spotkanie z dobrym terapeutą manualnym. Ponieważ tu nie wolno podawać linków, wpisz w wyszukiwarkę hasło terapeuta manualny i miejscowość.
pozdrawiam, B
Początkujący
28-10-2014, 13:04:53

Szczególnie niebezpieczne są uciski na nerwy. Bo może to powodować problemy ze słyszeniem i widzeniem.
Odbyłem [url=http://bioconceptbhp.pl/bhp-i-p-poz]szkolenia przeciwpożarowe[/url] i jeszcze [url=http://bioconceptbhp.pl]szkolenie bhp[/url] mi zostało.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: