Reklama:

SZUKAM POMOCY DZIWNY PRZYPADEK (7)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
09-01-2020, 14:45:21

Witam. Od kilku miesięcy zmagam sie z poważnym problemem zdrowotnym.
Zaczęło sie pewnego dnia ok 12miesięcy temu, wróciłem z pracy i podczas palenia papierosa źle sie poczułem.
Nagle odczułem szum w głowie i odrętwienie rąk, gdy wyszedłem na powietrze wtedy serce zaczęło bić jak bym przebiegl maraton
i trwało to około 10minut gdy starałam sie zachować spokój serce powoli zwalniało, ale poczułem sie dziwnie i dotyk był słabszy i inny niz wczesniej.
Doszło do tego otępienie które trwa od tego momentu aż do dzis, czuje sie jak bym był odurzony lub pijany.
Położyłem się spać z myślą że wszystko wróci do normy, ale kolejnego dnia rano wstałem i nadal czułem mocne otępnie i płytki oddech, oraz łzawienie w oczach i ucisk gałek ocznych
około godziny 9 znów poczułem szum w głowie i zaczeło sie od nowa, serce przyspieszało i to bardzo mocno, płytni oddech i mocne otepienie w jednej chwili,
w tym momencie zadzwoniłem po pogotowie, okazało się ze ciśnienie było powyżej 204/103, dostałem tablete pod język (captopril) i pzewieziony do szpitala.
W szpitalu po zmierzeniu ciśnienia ( 160/90) i zobieniu tomografu komputerowego który nie wykazał żadnych zmian lekarz powiedział że to było na tle nerwowym
i wypisał mnie do domu. Po kilku godzinach sytuacja znów sie powtarza, podczas siedzenia przed telewizorem znów szum i serce przyspiesza do 200,
kolejny raz trafiam do s`zpitala w którym mierzą ciśnienie zostaje około godziny i lekarz powtarza że mogłem sie zdenerwowować i to jest powodem.
wracam do domu, a musze przyznać ze jestem spokojnym człowiekiem który nie cierpi na nerwice jak to twierdził lekarz.
Miałem robione usg brzucha i narządow, prześwietlenie klatki piersiowej, usg doppler tętnic i nic.
kolejne dnia znów to samo, tym razem w Katowicach gdzie trafiłem do szpitala w którym znów były robiony tomograf który nic nie wykazał,
ale lekarz Kardiolog przepisał mi tabletki NEBILET 5mg i kazał brać połowę, dzięki temu ciśnienie było ok 140/90 i serce nie biło tak gwałtownie.
Biorę ten lek od 12miesięcy, byłem u kilku kardiologów ktorzy robili echo serca,EKG,EKG wysilkowe stwierdzając że serce jest w normnie.
Byłem również u kilku Neurologów któzy zlecili badania takie jak: Tomografia komputerowa, Angiografia głowy z kontrastem,Rezoans Magnetyczny z kontrastem
Badania nie wykazały zmian które miały by wpływ na stan zdrowia, Jedynie badanie EEG wykazało wynik negatywny , było ono powtórzone za miesiąc i nadal zły wynik.
Po konsultacji z neurologiem dostałem tabletki NILOGRIN które może delkitanie mnie pobudzały ale nie przyniosły efektu.
Badania u okulisty wykazały zwiększone ciśnienie wewnątrz gałkowe w prawej 24, a w lewej 23. wzrok sie pogorszył litery sie zlewały, dosatałem krople które zmiejszały
ciśnienie w gałkach i po kilku tygodniach poprawiło sie w prawej na 19, a w lewej na 20.
Objawy które wywołują u mnie ten dziwny stan otępienia i przyspieszonej akcji serca a do tego płytki oddech i drętwienie rąk to,
jazda samochodem, sluchanie glośnych dźwieków ( muzyka,maszynka do golenia,głośne maszyny,) do tego patrzenie na motnior, telefon lub telewizor wywołuję ten sam stan.
Szukam pomocy, ale ciężko określić te objawy a życie w takim stanie wcale nie jest łatwe. Zreygnowałem z pracy, mam problemy z jazdą samochodem, z używaniem komputera
do tego też jedzenie które zawiera sól wywołuje o mnie ten stan, przy jedzeniu pistacji dostałem takiego ataku.
Bardzo ciężko jest w takim stanie funkcjonować, dlatego bardzo proszę o jakieś rady może jest ktoś kto miał podobny przypadek lub ktoś coś może o tym wie.
Dodam że nie pale i nie pije alkoholu bo gdy napiłem sie łyk piwa alkohol rówież przycznia sie do wywołania takiego stanu.
Wszystko trwa juz rok i nadal nic sie nie zmieniło, Neurolog sugerował Encefalopatie nadciśnieniową,
Naczynia nie są zwężone wiec trduno im określić co jest przyczyną. Proszęo o pomoc. Proszę pisać tu lub na meila roxxsaa@gmail.com
gość
10-01-2020, 07:07:25

Treść zablokowana przez moderatora

gość
19-01-2020, 18:26:04

A jakieś podejrzenia konkretnej przyczyny lub diagnoza ? Może jakaś przychodnia lub prywatny gabinet prosze o pomoc
Wtajemniczony
20-01-2020, 09:54:29

faktycznie dziwny przypadek. Trzeba szukać pomocy w różnych miejscach
gość
23-01-2020, 06:28:14

Właśnie tak robię i szukam .
gość
31-01-2020, 09:07:44

Moj mąz miał podobne objawy plus b.silne bole głowy.Chodzil do lekarza ,robił wyniki i nic,wszystko było okej .A zle czuł sie ponad miesiąc.Aż ktoregoś dnia dostał niedowładu prawej strony,miał omamy itp.Poczatkowo uznano to za udar.Jednak po dwóch tygodniach wnikliwej diagnostyki ustalono ze mąż choruje na pierwotne zapalenie ośrodkowego układu nerwowego.Wiec nie poddawaj się,chodz od lekarza do lekarza.Moj maz zaufał pierwszemu i o mały włos....
Wtajemniczony
06-02-2020, 08:10:40

dokładnie, nie trzeba na jednym lekarzu kończyć.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: