Reklama:

szukam dobrego neurologa w okolicach Katowic, Chorzowa... (10)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
15-07-2008, 09:04:00

pomóżcie drodzy forumowicze! szukam dobrego, doswiadczonego neurologa w okolicach Katowic ( Chorzów, Siemianowice, Świętochłowice..) Nie wiem do kogo sie mam udać , same konowały wokół. Cierpie od 5 miesiecy na bóle kręgosłupa, pleców, bolą mnie czasami nogi, czuje zawroty głowy, robi mi się czasami słabo. Mam skrzywiony krgosłup szyjny z drobnymi osceofitami (był robiony rtg). Boli mnie tez część ledźwiowo-krzyzowa kręgosłupa, chociaż tam jest ok ( tez był trg ). Wyniki badań ( krew, mocz, ob i inne dodatkowe badania) są w porządku. Neurolog stwierdził,że te bóle nie są od kręgosłupa i skierował mnie do reumatologa. Niestety bolą mnie plecy, biodra, szyja itd. Mam złe przeczucia. Potzrebuje neurologa, który mnie zbada i skieruje na odpowiednie badania zwiazane z moimi dolegliwościami. Prosze o pomoc
Początkujący
15-07-2008, 09:20:00

witam
prosze podac wiek
czy dobrze Pani spi w nocy
czy rano jest Pani wypoczta
czy srodki przeciwbolowe usuwaja bol
czy wystepuje lek ,niepokoj ,zmeczenie w godzinach porannych
Początkująca
15-07-2008, 10:42:00

Mam 41 lat . Z zasypianiem nie miałam i nie mam problemu. Dolegliwości zaczęły sie w marcu lekkimi bólami głowy z prawej strony.Po miesiącu zaczęłam sie martwić . Poszłam do lekarza, zrobiono rtg i wykazał skrzywienie kregosłupa szyjnego. Potem zaczęły się problemy bólowe brzucha, okolic trzustki, watroby, kolki, bark apetytu, osłabienie. Wszystko to potęgował strach przed ciężkim zachorowaniem. Miałam robione badania ginekologiczne, kolonoskopie, gastroskopie, badania krwi. Wszystko było w porządku. Sen miałam przerywany, budziłam sie spocona, po koszmarnych snach. Nie umiałam zasypiać bo sie bałam, że coś mi jest . I tak włóczyłam sie po lekarzach, a dolegliwości kostno mięśniowe czasami wykluczały mnie z życia na 2-3 dni. Miałam czasami dreszcze, bolało mnie całe ciało jak przy grypie. Zmieniłam lekarza pierwszego kontaktu. Drugi lekarz skierował mnie na szereg badan krwi, moczu i wyniki były ok. Dostałam coaxil na wyciszenie. Niestety nadal mam dolegliwości . Teraz to ewidentnie boli mnie kręgosłup szyjny, lędźwiowy, biodra od czasu do czasu, plecy, głowa ( tył), stawy. Niedawno miałam bóle nóg ( mrowienie, rwanie , zmęczenie). Z tego powodu moje samopopczucie jest fatalne. Środki przeciwbólowe ( nimesil, apap, ibuprom ) nie pomagają. Nic innego lekarz mi nie przepisał. Co do lęków i niepokoju to wciąż jestem w takim stanie. Najbardziej nasila sie gdy odczuwam mocniejsze bóle. Po przebudzeniu nie jestem zmęczona, w ciągu dnia również nie. No chyba ,że ból sie wzmoże , to wtedy nalepiej jest połozyc sie i spać. Nie mysleć o najgorszych chorobach. Lekarz pierwszego kontaktu po kolejnej wizycie stwierdził, że wszystkie te dolegliwości sa związane z kęgosłupem. Skierował mnie do neurologa. I tutaj zwątpiłam. "LEKARZ" ocenił zdjęcie kręgów szyjnych jako lekkie skrzywienie, osceofitów nie zauważył ( bo malutkie- cytat) , a doleglowości kończyn nie są związane z kręgosłupem, bo mam tylko odcinek szyjny chory. Skierował mnie do reumatologa. I tak włócze sie po lekarzach od 5 miesięcy ( prywatne wizyty i ze skierowaniem ). Mam dosyć. Straciłam na wadze, martwię się i nie wiem w końcu gdzie ma szukać pomocy, bo wiem że nie jest ok.
Początkująca
15-07-2008, 11:09:00

z ropedu nie wpisałam, że do reumatologa mam termin na 28.07, ale nie chcę czekać bo mam już dosyć!
Początkujący
15-07-2008, 13:35:00

prosze zastosowac nastepujace leczenie

pramolan zaczynajac od 1/2 tableki przed snem i zwiekszajac codziennie o 1/2 tabl,dochodzac do dawki 3x1tabl. o 10,17 i przed snem

w razie braku poprawy po 14 dniach ,zastosujemy inny rodzaj leczenia,dziekuje
Początkująca
15-07-2008, 14:28:00

bardzo dziekuję za radę, ale chciałabym wiedziec kim pan/pani jest doradzając mi zażywanie takich leków jak promolan? Nie jestem zwolenniczką łykania piguł i najważniejsza dla mnie jest diagnoza, a nastepnie leczenie. Dlatego chciałam skonsultowac się z dobrym lekarzem neurologiem
Początkujący
15-07-2008, 15:51:00

dr nauk med.specjalista neurolog
gość
19-06-2015, 20:09:48

Ja ze swoje strony mogę polecić ośrodek neuro care. Jeśli chodzi o Śląsk to najlepszy neurolog Katowice. Przede wszystkim jest tam doświadczona kadra i ani przez chwilę nie poczułam się jak w szpitalu.
gość
05-09-2017, 12:43:10

Treść zablokowana przez moderatora

gość
12-09-2024, 18:21:07

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: