Reklama:

Szczękościsk (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-04-2007, 20:33:00

Niecale dwa lata temu mialem zlamana kosc jarzmowa. Nie wiem kiedy, ale podjrzewam, ze jakis czas po zlamaniu zaczal sie szczekoscisk. Teraz caly czas mam zacisnieta szczeke. Zlamana mialem lewa kosc jarzmowa i po tej stronie rowniez czuje lekki bol i swedzenie jakby na kosci. Natomiast lewa strona czasem mi dretwieje, taki paraliz jakby. Szczegolnie pojawia sie to przy wysliku, np. podczas dzwigania ciezarow na silowni. Co to moze byc? Jak to leczyc? Czytalem gdzies, ze lepiej isc do lekarza bo paralizu polowy twarzy mozna dostac i klopot na cale zycie. Wybieram sie do rodzinnego juz dlugi czas, ale jakos wybrac sie nie moge. Z gory dziekuje za odpowiedz.
gość
08-04-2007, 20:37:00

PS: nie mialem robionej operacji, gdyz tomograf mialem robiony ponad 10 dni po zdarzeniu i kosc juz sie zrosla. Nastapilo rowniez podwojne widzenie przy patrzeniu w lewo i w gore na lewo. Podwojne widzenie w lewo ustapilo, w gore na lewo zostalo.
gość
08-04-2007, 20:51:00

Ktos Ci musi kopniaka w tylek dac i razem z nim wyslac do lekarza,ale od razu do neurologa,a co dalej on sam zadecyduje.Na co czekasz?????????NIKT ZA CIEBIE TAM NIE POJDZIE !Tym bardziej musisz zrobic troche badan moim zdaniem.Zaliczyc okuliste musisz,a chirurga wydaje mi sie,ze tez. Dni leca,im wczesniej tym lepiej!!!!!!!!Zobacz jeszcze pojawilo sie podwojne widzenie. Czy to nie jakis znak,abys w koncu byl po wizycie u lekarzy i wykonaniu juz kilku WANYCH badan?????????Zycze wszystkiego dobrego!!!!!ZDROWIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Malgorzata z Wroclawia.
gość
09-04-2007, 10:23:00

Okulista stwierdzil, ze zadnych zmian nie ma. Chodzilem po lekarzach troche, po chirurgach szczekowych tez, ale powiedzieli, ze przejdzie. Potem jakos wszystko bylo ok. Ale teraz czuje ten szczekoscisk i dretwienie twarzy. Chyba sie wybiore do lekarza, na razie rodzinnego, zobaczymy co powie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: