Reklama:

Syndrom Dandy-Walkera (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
16-08-2006, 16:38:00

Mam 30 lat, w maju zeszłego roku po rezonansie magnetycznym głowy dowiedziałam sie iż mam patologię budowy mózgu, tj syndrom Dandy-Walkera. Od wieku dojrzewania miewałam bóle głowy, niemniej od trzech- czterech lat miewam je coraz częściej i mają one inny przebieg. Drętwieje mi lewa strona ciała i mam zaburzenia widzenia a jeden raz doszło nawet do częściowej utraty przytomności, no i oczywiście wszechogarniający ból głowy, który odbiera chęci do działania i paraliżuje życie. Mam przepisany lek pod nazwą Flunnarizina i jeszcze inny przy nadchodzących atakach: Migea, jak również kofecorn na podwyższenie ciśnienia, gdyż moje naturalne jest bardzo niskie, tj. 60/90 lub 70/100. Mimo to ataki pojawiają się nadal w najmniej oczekiwanych momentach. Czasami mam je 3 razy w tygodniu a czasami raz w przeciągu miesiąca. Chciałam zapytać o trzy rzeczy; po pierwsze: jak mogłabym dodatkowo obronić się przed nadchodzącym atakiem bólu i jak skutecznie go pokonywać? Drugie pytanie brzmi: czy moja patologia może mieć jakiś wpływ na zdrowie mojego przyszłego potomstwa i czy jest ona dziedziczna? Trzecie pytanie: jakie następstwa tej patologii mogą w przyszłości uprzykszyć mi jeszcze życie i jak się moge ewentualnie przed nimi zabezpieczyć? Pozdrawiam.
[addsig]
kolor
gość
12-09-2006, 20:15:00

Witaj. Moja 22 letnia zona rowniez choruje na ta chorobe.Zespol nie jest choroba dziedziczna. Jesli chcialabys porozmawiac z moja zona napisz Dex24@o2.pl

pozdrawiam Wojtek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: