Reklama:

Syndrom Dandy-Walkera (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
16-08-2006, 16:38:00

Mam 30 lat, w maju zeszłego roku po rezonansie magnetycznym głowy dowiedziałam sie iż mam patologię budowy mózgu, tj syndrom Dandy-Walkera. Od wieku dojrzewania miewałam bóle głowy, niemniej od trzech- czterech lat miewam je coraz częściej i mają one inny przebieg. Drętwieje mi lewa strona ciała i mam zaburzenia widzenia a jeden raz doszło nawet do częściowej utraty przytomności, no i oczywiście wszechogarniający ból głowy, który odbiera chęci do działania i paraliżuje życie. Mam przepisany lek pod nazwą Flunnarizina i jeszcze inny przy nadchodzących atakach: Migea, jak również kofecorn na podwyższenie ciśnienia, gdyż moje naturalne jest bardzo niskie, tj. 60/90 lub 70/100. Mimo to ataki pojawiają się nadal w najmniej oczekiwanych momentach. Czasami mam je 3 razy w tygodniu a czasami raz w przeciągu miesiąca. Chciałam zapytać o trzy rzeczy; po pierwsze: jak mogłabym dodatkowo obronić się przed nadchodzącym atakiem bólu i jak skutecznie go pokonywać? Drugie pytanie brzmi: czy moja patologia może mieć jakiś wpływ na zdrowie mojego przyszłego potomstwa i czy jest ona dziedziczna? Trzecie pytanie: jakie następstwa tej patologii mogą w przyszłości uprzykszyć mi jeszcze życie i jak się moge ewentualnie przed nimi zabezpieczyć? Pozdrawiam.
[addsig]
kolor
gość
12-09-2006, 20:15:00

Witaj. Moja 22 letnia zona rowniez choruje na ta chorobe.Zespol nie jest choroba dziedziczna. Jesli chcialabys porozmawiac z moja zona napisz Dex24@o2.pl

pozdrawiam Wojtek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: