Reklama:

Stwardnienie rozsiane. (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-06-2016, 11:43:40

Witam. Od jakiegos czasu mam dziwne kłucia i dretwienia ciala. To tak jakby mrówki i kopanie prądem. Najbardziej czuje to na ustach twarzy języku i kończynach. Czy to moga byc symptomy stwardnienia rozsianego? Dodam jeszcze ze pracuje fizycznie duzo i cwicze jeszcze dodatkowo. Rezonans byl robiony 3 lata temu i nic nie wykazał. Prosze o odpowiedz
gość
10-06-2016, 14:35:40

NA TYM ETAPIE Z TAKIMI OBJAWAMI NIKT NIE POWIE, ŻE TO SM, A CO DO PRZYCZYNY INFORMACJE PRZEŚLĘ NA POCZTĘ
gość
10-06-2016, 15:29:01

lolcia2613@op.pl
gość
10-06-2016, 15:31:03

Blad lolcia26@op.pl to poprawnie z gory dziekuje; )
gość
20-06-2016, 14:18:09

Dzień dobry,
przypadkiem trafiłam na Pani pytanie, szukając pewnej informacji, i muszę powiedzieć, że moja szwagierka przez 8 lat leczona była na SM aż trafiła do lekarki Małgorzaty Kaczor-Felskiej z Gdyni (łatwo wygooglować)i po specjalnych testach wyszło, że nie jest to SM a stara borelioza! (postać: neuroborelioza, która atakuje głównie układ nerwowy dając te same objawy co SM), i podobno bardzo wiele osób, które rzekomo chorują na SM ma tak naprawdę neuroboreliozę. Ale nie ma refundowanych prostych testów różnicujących te choroby więc jak w to w Polsce bywa leczy się coś co nie istnieje bo nie można sprawdzić czy to jest to drugie bo nie jest to refundowane! Masakra. Szwagierka leczy się prywatnie, gdyż leczenie boreliozy refundowane polega na podaniu antybiotyku przez 3 tygodnie, a to nie pomoże na starą boreliozę, która zaatakowała już układ nerwowy i inne, ona leczy się już 9 miesięcy, przynajmniej ma prawdziwą diagnozę. Ciekawe ile osób zmarło na rzekome SM a tak naprawdę na nieleczoną boreliozę, brrrr.
Pozdrawiam
sabinizm@o2.pl
Początkujący
23-06-2016, 09:15:15

Niekoniecznie to musi być SM, ja na początku miałem inne objawy, ale to już nie ma co do tego wracać... Jestem na etapie poszukiwań dobrego miejsca do rehabilitacji w Trójmieście lub okolicach. Polecano mi pysioandtherapy, ale nie jestem przekonany, czy tam przyjmują takie" przypadki jak ja :P Jeśli ktoś korzystał kiedyś z ich oferty http://www.physioandtherapy.pl/ proszę o kontakt dawid.bady@wp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Reklama: