Reklama:

Stres? (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-03-2017, 09:53:04

Witam,
Od ok. dwóch, trzech miesięcy mój mąż ma "ataki", objawiają się one napinaniem mięśni w całym ciele, a czasami tylko w którejś z kończyn. Wyglądają one jak kilkusekundowa padaczka, nie są w żaden sposób zależne od pozycji. Wczesniej działo sie to tylko przed snem, a teraz niemalże co godzinę, dwie. Lekarz, u którego byliśmy stwierdził, że takie ataki są zapewne wynikiem stresu. Czy to możliwe? Nie jest to bezpieczne, napięcie mięśni może zdążyć się np. Podczas prowadzenia auta i skończyć tragedią. Łatwo jest powiedzieć, aby ograniczyć stres...
gość
28-05-2017, 22:17:08

Witam.Po przeczytaniu twojego postu,nie twierdzę,że to nie są ataki padaczkowe.Jeżeli lekarz stwierdził,że mogą to być ataki na tle nerwowym to wiedz że może tak być.Może to być padaczka na tle nerwowym.Jeżeli lekarz mówi aby ograniczyć stres to zgadzm się z tobą że łatwo jest powiedzieć gorzej zrobić.Większość leków na uspokojenie nie można przyjmować przy leczeniu padaczki.Wiem coś o tym bo sam mam padaczke.Moja rada dla ciebie i twojego męża jest taka,abyś kupila SEDATIF PC.Jest to lek chemoopatyczny(bezpieczny),ktory nie ma zadnych skutków ubocznych i który jest używany w leczeniu padaczki na stres na wyciszenie.Napewno nie jest to lek psychotropowy.Sam go przyjmuję i mi pomaga.Spróbuj i ty może akurat twojemu mężowi też pomoże.Możesz kupić go bez recepty w kazdej aptece.A jak nie mają,to możesz zamówić to ci go sprowadzą.Życzę powodzenia.
gość
26-02-2020, 11:43:18

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczony
06-03-2020, 12:17:54

A leki chomeopatyczne to wogóle działają? Ja bym skonsultował sprawę jeszcze z jakimś specjalistą, aby potwierdzić diagnozę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: