Reklama:

Straszne boleści kregosłupa (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
18-07-2011, 13:00:05

Dzień dobry. Od 4 lat zmagam sie z dolegliwościami kręgosłupa lędźwiowego. Oto wynik rezonansu z 12.2009r:
Zmiany zwyrodnieniowe w dolnym odcinku kręgosłupa L.Stożek końcowy rdzenia prawidłowy. Na poziomach L-1-L2, L2-L3 i L3-L4 obraz krążków mk prawidłowy. Na poziomie L4-L5 zmiany degeneracyjne w krążku mk, płaskopodstawna wypuklina, spłaszczenie worka oponowego bez cech ucisku elementów w nich przebiegających. Nieco przewężone są kanały korzeniowe, otwory mk, do czego przyczyniają się zmiany zwyrodnieniowe. Na poziomie L5-S1 zmiany degeneracyjne w krążku mk, medialno lewoboczne wypadnięcie jądra miażdzystego tarczy mk z zajęciem zachyłka bocznego po stronie lewej, uciskiem worka oponowego od strony lewej i korzenia trawersującego. przewężone są kanały korzeniowe, otwory mk, do czego przyczyniają sie także zmiany zwyrodnieniowe.

Jetem po stała kontrolą rehabilitanta. Obecnie mam bardzo silne bóle kręgosłupa piersiowego i szyjnego. Lekarz zlecił rtg kręgosłupa piersiowego:
oto wynik:
Niewielka esowata skolioza kr.Th. zmiany zwyrodnieniowo wytwórcze w postaci drobnych osteofitów na przednich krawędziach trzonów kręgów piersiowych w odcinku środkowym z towarzyszącą obecnością drobnych guzków Schmorla na blaszkach granicznych- obraz RTG sugeruje przebytą chorobe Scheuermanna.

Od 8 miesięcy codziennie rano wstaje z łóżka na kolanach, jest coraz gorzej . Codziennie muszę rozchodzić kregosłup około 3 godziny, rano nie mogę się wykąpać , usiąść, po prostu normalnie funkcjonować. W zeszłym roku lekarz proponował operację wyciagniecia dysku, na która się nie zgodziłam. Teraz po tych codziennych boleściach chyba zdecyduje się . Nie wiem co robic . ?? Co to za życie jak chodze jak babcia 90 letnia. Prosze o radę.
gość
18-07-2011, 14:30:07

Na podstawie opisow niewiele brakuje do 90. Idz natychmiast na operacje wstawia implant tytanowy , wyprostuje sie kregoslup i bedzie poprawa. Powodzenia
gość
19-09-2011, 05:45:38

Kochani forumowicze!
Jeżeli chcecie być wyleczeni całkowicie to proponuję Wam i innym na forum którzy mają problemy z kręgosłupem i bólami stawów, barków i innych części ciała o skontaktowanie się ze mną drogą mailową podaję mój adres mailowy:
barbara@foliadex.poznan.pl
lub GG 5130654.
Przestrzegam ludzi przed takimi co się zwą "nastawiacze", to może się skończyć bardzo różnie a nawet tragicznie?????
Nie dajcie się tak natychmiast kroić, znam bardzo dobrego lekarza - ortopedę , który Was wyleczy z tych przykrych dolegliwości. Ja jestem tego żywym przykładem. Miałam drętwienia obu rąk i nigdy nie byłam wypoczeta bo bóle drętwienia objawiłay się w nocy około 3-ej na ranem.
Pozdrawiam Barbara z Poznania.
Początkująca
19-09-2011, 17:39:12

Dziekuje za odpowiedzi. Ja jestem ze Śląska. Próbowałam dosłownie wszystkiego i nic. Lekarz proponuje mi stabilizacje miedzywyrostkową kręgosłupa Diam. Nie wiem co robic?? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: