Reklama:

STOPY - zimne, zdrętwiałe i bolące palce stóp. (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-11-2011, 12:42:13

Witam. Szukam osób które mają podobne objawy i znalazły sposób na ich leczenie. Bardzo często mam lodowate stopy a palce są jakby zdrętwiałe i przebiegają po nich "mrówki". Czasem pojawia się ból. Nie mogę z takimi stopami zasnąć...rozgrzewam je w gorącej wodzie albo suszarką do włosów i niekiedy to pomaga. Mam problemy z krążeniem ale po zrobieniu Doplera tętnic okazało się, że tetnice są w porządku. Ze względu na żylaki cały czas jestem na lekach krążeniowych. Dbam tez o poziom cholesterolu więc to nie zmainy miażdżycowe. Leczę też chory kręgosłup bo czasem drętwieją mi od niego bobczno-przednie fragmenty obu ud. Ale nie wiem co ze stopami....szukałam w necie i wiem, że takich osób jest trochę...nawet zupełnie zdrowych więc może tu ktoś ma pomysł na to cholerstwo. Piszę na neurologii bo może to ma związek z tą dziedziną.
gość
16-11-2011, 12:43:43

Z tego wszystkiego nie podpisałam się pod własnym watkiem. Czekam na info Anka.
gość
17-11-2011, 07:36:40

Witam Aniu
Mam ten sam problem co ty,i rowniez mam krazenie wporzadku,sprobuj tego kremu mnie on pomaga powiem ci ACERIN HOT CREAM,smaruj dwa razy dziennnie.Wszystkiego trzeba sprobowac:)
Karolina
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/961lepokc8l0zhtx.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5s6iye0m79bl23.png[/img][/url]
gość
17-11-2011, 13:57:08

Dzięki, pójdę dzis do apteki i kupię a za parę dni napoiszę jaki efekt. Pozdro Anka.
gość
17-11-2011, 14:49:54

Podobne -podobnym sie leczy, poczekajmy Aniu do pierwszych sniegow.Zimne nozki bedziemy nacierac sniegiem, poczujemy blogie rozchodzace sie cieplo.
Wybierzmy sie tez czasem boso na wspolna przebiezke po sniegu z radosci... do Ani na pomoc przyturlala sie pileczka.
gość
17-11-2011, 18:44:54

Oj lubiłam maszerować sobie z Radości do Anina.....ale tak po śniegu brrrrrrrrrrrrr. Jakoś nie mogę się przemóc do zwalczania zimna zimnem a wiem że taki zimny prysznic i gorący na przemian rozgrzałby stopki....hm, może się przełamię. Pozdrawiam Anka.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: