Reklama:

Stłuczenie mózgu - Czy z tego mozzna wyjsc? (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-10-2007, 17:43:00

Witam

Dokladnie rok temu przeszedłem stłuczenie mózgu. Zapis EEG niskonapięciowy. Czy z tego można wyjść ? Czu je się jakby mniej świadomy, nie tak charyzmatyczny jak kiedyś. Czy stan będzie się poprawiał czy przeciwnie. Boże ja mam tylko 25 lat. PZDR
gość
15-10-2007, 15:31:00

Witam i pozdrawiam. U mnie stłuczenie w wyniku wypadku samochodowego miało miejsce w czerwcu br. Przeżyłem, choć większośc lekrzy i rehabilitantów nie wierzyła w to, a zwłaszcza w to, że będę sprawny i samodzielny. Gdy odzyskałem przyromność, uparłem się, że muszę wycisnąć wszystko z oferowanej na neurologii rehabilitacji. Przez cały czas wspierała mnie moja Żona Dużo mi się udał do tej pory osiągnąć, ale ja również jestem słaby, senny, zmęczony stale, mam problemy z równowagą, koordynacją rąk, palców. jednak jest z każdym dniem coraz lepiej - choć czemu tak powoli??? Bądź uparty, ćwicz ciągle to, z czym masz problem , odwiedzaj dobrych neurologów i walcz ze swoimi słabościami. POWODZENIA madarka@wp.pl
gość
15-10-2007, 17:49:00

ja rowniez mialam wypadek samochodowy w wyniku czego doszlo do obrazen mozgu. na szczescie nic drastycznego sie nie stalo,przez pewien okrez rowniez miaalm zaburzenia a le przeszly. jedyne co mnie niepokoi to mam blizne na glowie ok 20 paru cm. i robi mi sie co jakis czas guz nie wiem z czego to wynika i dlaczego tak sie dzieje. pozdrawiam serdecznie dori
gość
12-03-2010, 10:41:01

witam
mój brat miał 2 dni temu ciężki wypadek samochodowy, teraz leży w szpitalu i jest utrzymywany w śpiączce farmakologicznej. Doznał stłuczenia mózgu, a poza tym nie ma żadnych obrażeń. Boję się, że z tego nie wyjdzie, ma dopiero 20 lat. W trakcie wypadku został wyrzucony z samochodu i odrzucony na kilka metrów po czym zawisł na tablicy informacyjnej, która jest złożona z dwóch blach pomiędzy które on wpadł głowa i się zawiesił na swetrze. Po zdjęciu z tej tablicy oddychała, ale był siny.
gość
12-03-2010, 18:52:22

witam
mój brat miał 2 dni temu ciężki wypadek samochodowy, teraz leży w szpitalu i jest utrzymywany w śpiączce farmakologicznej. Doznał stłuczenia mózgu, a poza tym nie ma żadnych obrażeń. Boję się, że z tego nie wyjdzie, ma dopiero 20 lat. W trakcie wypadku został wyrzucony z samochodu i odrzucony na kilka metrów po czym zawisł na tablicy informacyjnej, która jest złożona z dwóch blach pomiędzy które on wpadł głowa i się zawiesił na swetrze. Po zdjęciu z tej tablicy oddychała, ale był siny.
gość
18-03-2010, 22:18:56

witam moja dziewczyna uderzyła sie w kwietniu 2009 w głowę mocno .. tak ze powstał krwiak a mianowicie Krwiak okolicy korowo-podkorowej lewego styku potyliczno-ciemieniowego o średnicy 3,5 mm... nikt pewnie by tego nie dostrzegł gdyby nie to ze mdleje co jakis czas ... słyszeliście o takim przypadku opiszcie i jak to sie skończyło ona ma dopiero 16 lat ... a lekarz kazał czekać rok i po roku następne badanie ... jezeli krwiak sie powiększy to operacja ... nie wiem co mam robic mam czekac ? to chyba najgorsze czekanie ... mdleje raz w miesiacu...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: