Reklama:

stłuczenie mózgu, alkoholizm, padaczka poalkoholowa (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-12-2016, 18:01:58

Witam. jestem alkoholikiem, normalnie od ponad 4 latach nie piję, z tą różnicą, że 4 lata temu miałem atak padaczki po odstawieeniu alkoholu. Potem po 2 latach abstynencji zapiłem (ciąg trwał ok. 2 mies.) i zakończyło się to padaczką i drugą terapią. W 2015 po roku abstynencji zapiłem na 3 tyg. ale wyszedłem z tego sam bez padaczki. Natomiast w tym roku 3 listopadapo 2 tyg. picia spadłem ze schodów na klatce i doznałem stłuczenia mózgu (bez krwiaka). 5 dni byłem w śpiączce farmakolog, pod respiratorem. Następnie skierowano mnie na oddział psychosomatyczny celem dalszego lecznia. Przyjmowałem tam m.in. relanium (tylko pierwszy tydzień), Finospir, Ipp 20, Spironol< Depakine, Clexane, Pangrol, Pinexet, Tritace. Na krcie informacyjne napisano w rozpoznaniu: "Organiczne zaburzenia osobowościi zachowania spowodowaneuszkodzeniem lub dysfunkcją mózgu - stan po przebytym urazie czaszkowo - mózgowym. Głowa z zewnątrz nie ma żadnych uszkodzeń. Mój stan uległ poprawie, po ponad miesiącu wypisano mnie do domu. Przepisano mi Depakine, Spironol (na noc), Pangrol, Kvetaplex (na noc), oraz Tritace (rano).
Dostałem zalecenia aby nie przebywac w miejscach, gdzie mam styczność z farbami, klejami, detergentami itp. Dostałem wodę toaletową i użyłem jej, zawiera ona alkohol. Po jakiejś godzinie zacząłem inaczej postrzegać swoje mieszkanie, brak wyczucia odległości, nie potrafiłem zrobić najprostszych czynności z niewiedzy. Po prostu jakbym miał wyłączony mózg. Kolejnych 20 minut nie pamiętam, miałem 1-2 min. niezbyt silny atak padaczki (wyprostowało mi nogi, zacisnąłem zęby ale nie trząchało mnie zbyt mocno. Był ktoś w pobliży więc nie dostałem żadnych obrażeń. Po przyjeździe karetki dostałem zastrzyk 10mg relanium i od 4-5 godzin czuje się dobrze, zwyczajnie przymulony jak to po relanium.
Moje pytanie brzmi czy ta woda toaletowa mogła spowodowąc ten tak padaczki ? Przyjmuje Depakine regularnie (mam ją przyjmować do pół roku). Lekarz nie przepisał mi Neurotopu, gdyż Neurotop sam w sobie wywołuje zawroty głowy.
Proszę o wyjaśnienie czy mogłoa to spowodować ta woda toaletowa. Rzuciłem też paierosy i nie aplę od 4 dni. Zwyczajnie szukam przyczyny i proszę o pomoc. Dziękuję
gość
27-12-2016, 18:08:28

w szpitalu przyjmowałem także Depakine, Clexane, Pinexet

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: