Reklama:

Stan po napadzie padaczki (8)

Forum: Padaczka

gość
15-06-2015, 07:56:40

Witam wszystkich,
Od jakiegoś czasu raz w miesiącu w nocy dostaję ataku drgawek. Drgawki występują w podobnym okresie w miesiącu. Chciałabym zapytać jak wygląda napad padaczki i jak wygląda stan następujący po nim. Ja cały następny dzień śpię. Do tego nam niskie ciśnienie krwi i wysokie tętno- nie wiem czy to normalne. Nie wiem czy to może być padaczka czy jednak co innego- zaburzenia hormonalne...
Aga
gość
09-08-2015, 03:10:30

Skąd wiesz źe masz w nocy drgawki ?
przy ataku padaczki nie ma się świadomości , potem tak jest zmęczenie i przeważnie się śpi , moźna odczuwać bule całego ciała .
gość
15-08-2015, 12:26:53

Gość 2015-08-09 05:10:30
przy ataku padaczki nie ma się świadomości.
Padaczka padaczce nierówna. Nawet tzw. "aura" to już jest atak, tylko słaby i z zachowaniem pełnej świadomości i komunikatywności z innymi osobami do tego stopnia, że nie są one w stanie dostrzec, że dana osoba ma/miała właśnie atak.
Początkująca
18-08-2015, 11:04:44

Ataki padaczki u kobiet czasem (nie zawsze, nie u wszystkich) nasilają się w jakimś okresie cyklu miesiączkowego - ja u siebie obserwuję nasilenie przed miesiączką choć nie zawsze i niewielkie. Skoro u jednych może się nasilać to może u innych może występować...
Lecz dobre pytanie skąd wiesz o nocnych atakach? I czy możesz je jakoś opisać.
Pochodź po neurologach, niech Ci zlecą EEG. Tylko uprzedzam, ja mam EEG dobre, a padaczkę mam. Jednak jeśli wyjdzie Ci źle - wszystko stanie się jasne.
Początkująca
18-08-2015, 11:17:47

To co opisujesz moźe być atakiem padaczki , ataki są róźne , powinnaś iść do lekarza aby zrobiono Ci badania i wtedy będziesz pewna czy to padaczka .
Początkująca
01-09-2015, 22:32:51

Ja np. poznaje czy atak miałam w nocy po tym, że mam obgryzione usta, policzki, całe wewnątrz wargi i zęby mnie bolą.
A jak się budzę, to cały dzień leżę w łóżku i jestem zmarnowana i zmęczona.
chenice
Początkujący
10-11-2015, 14:47:56

Treść zablokowana przez moderatora

gość
11-11-2015, 09:45:23

Marku, czy wiesz coś więcej na temat tego olejku, czy jest dostępny w Polsce, jeżeli tak to gdzie?
Ponadto powiedz mi, jaką masz wiedzę na ten temat, czy jesteś lekarzem i w związku z tym propagujesz ten olejek? Czy znasz osoby, którym pomógł ten specyfik? Z tego co jest mi wiadomo, lekarz który w Polsce leczył olejkiem z konopi indyjskich, a tym samym prowadził badania został zawieszony w prawach wykonywania zawodu. Przy jakim rodzaju padaczki można go stosować?
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Grasica przetrwala
Dzien dobry czy to forum jest jeszcze aktywne. Szukam porady ,chcialam porozmawiac
gość
Zez potętniaku
Czy w Lublinie jest klinika leczenia zeza potępiaku tętnicy szyjnej
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Brak kontaktu
Nie rozumiem jak można tak postępować Podawać nr i żadnego odzewu Dzwonią ludzie chorzy potrzebujący pomocy nie dla zabawy Odechciało mi się kontaktu Przeraża mnie, jak ma później po operacji wyglądać kontakt z takim lekarzem ,który jak na pozycja i taka profesje albo umieściłby info ,że już nie konsultuje albo zatrudnił recepcjonistke A tu kobieta starszym głosem mówi ,że aparat jest uszkodzony po czym nagrywa dalej info se wskazówkami dla pacjentów kontrolnych .
Reklama: