Reklama:

Stan po 2 operacjach kregoslupa ledzwiowego (6)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
13-07-2017, 11:35:04

Witam. W pazdzierniku 2015 mialam wypadek samochodowy w wyniku ktorego powstala niestabilnosc kregoslupa ledzwiowego l4- l5, duza dyskopatia z silnym uciskiem nerwu. Od razu powiedziano mi o operacji jednak chcialam najpierw wykorzystac rehabilitacje z nadzieja ze sie uda. Niestety bol byl ogromny, w lutym 2016 mialam zabieg stabilizacji. Zabieg skonczyl sie powiklaniem, nerw przykrecono sruba......... Bol ogromny, az mdlalam a nawet morfina nie pomagala za bardzo. Do tego niedowlad nogi...... W pazdzierniku 2016 usunieto stabilizacje, wykonano laminektomie...........bol bardzo sie zmniejszyl, niedowlad pozostal. Obecnie okazalo sie ze nerw jest nadal obrzekniety i obrastaja go blizny. Bol znow jest ogromny, boli caly lewy posladek, stopa, kostka, swier, parzy, trace czucie........ Najgorsze ze bol niejako przenosi sie na prawa strone. Nie moge lezec na plecach, do niedawna moglam lezec tylko na prawym zdrowym boku ale obecnie wyglada to tak jakby " cos" sie przesuwalo i naciskalo. Gdy leze na lewym boku to rwie bardziej z prawej strony i na odwrot. Jeslu chodzi o niedowlad to z lewej strony, nie moge stac ani na palcach ani pietach a chodzenie sprawia spory problem. Boli bardzo ale zaleznosc jest taka ze rano jest najlepiej, najgorzej wieczorem i w nocy. Od lekarza dowiedzialam sie ze pomoc moze jedynie neurostymulator........ Prosze o pomoc i porade, co moge zrobic.....nie chce kolejnej operacji. Rehabilituje sie bezskutecznie od pol roku.
gość
13-07-2017, 11:47:12

Dodam jeszcze do opiu powyzej ze robilam rtg stawow krzyzowo biodrowych oraz biodrowych i wszystko jest ok, bez zadnych zmian. Nawet robilam testy na borelioze, wyniki ujemne.....
gość
13-07-2017, 12:00:38

Neurostymulator też nie jest cudem. a jaki jest rezonans?
gość
13-07-2017, 12:12:36

Rezonans sprzed miesiaca:
Na poziomie L4-L5 niewielkie uwypuklenie bez cech nawrotowej protuzji. Po stronie lewej na drodze dojscia operacyjnego w tkankach miekkich przykregoslupowych widoczne zmiany bliznowate i cechy obrzeku. Korzen S1 po stronie lewej z cechami szerszej do ok 14 mm przestrzeni plynowej okolokorzeniowej w otoczeniu. Na poziomie S1 po stronie prawej szersza przestrzen okolonaczyniowa srednicy 9 mm. Kanal kregowy bez cech zwezenia.
gość
13-07-2017, 12:57:22

nic gorszego niż kolejna operacja cię nie czeka, rezonans nie jest obiecujący, jeżeli nie znajdzie się innej przyczyny, to tylko leczenie bólu
gość
13-07-2017, 13:20:07

Dziekuje za odp. Z bolem musze sobie radzic bo nie ma innej mozliwosci i " zjadam zeby" bo przypisywane mi sa same opioidy a ja niekoniecznie chce je brac garsciami. Najbardziej niepokoi mnie niedowlad. Aktualnie moge prowadzic tylko automat ( max 40 minut za kolkiem bez przerwy) bo lewa stopa do niczego sie nie nadaje a mam tylko nadzieje ze z prawa strona nie bedzie gorzej. Mam 35 lat, przed wypadkiem zero problemow a teraz jestem calkowicie wylaczona z zycia zawodowego i wyglada na to ze szybko sie to niestety nie zmieni.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: