Reklama:

Stadia choroby Alzheimera (10)

Forum: Pamięć i koncentracja

gość
20-09-2011, 16:56:41

Przeczytaj komentowany artykuł: Stadia choroby Alzheimera

Wiem jedno,że należy pomóc tym osobom i nie trzeba się od nich odwracać:)Było by to największym wstydem dla nas odwrócenie się w chorobie , gdy starsza osoba nas potrzebuje:)
gość
05-08-2014, 13:11:45

Jestem opiekunka pani chorej na Alzheimera w Niemczech .OPis Stadium choroby jest bardzo dobrze sprecyzowany.Moja podopieczna jest juz w ostatnim 7 stadium.Choroba przez 4 lata mojej opieki bardzo przybrala na sile Ten atykul bardzo mi pomogl zrozumiec ,ze naprawde jest juz bardzo zle,a zaawansowanie choroby jest nieodwracalne.
gość
04-11-2014, 06:57:29

tez jestem u pani w niemczech ,okazało sie na miejscu ze jest chora na alzheimera ,jeste dopiero 4 dzien i nie wiem czy dam zostac 6 tygodni ,od trzech dni czły czas mowi pod nosem i dzis juz od 4 rano,masakra, szukam porady,pomozcie OLGA
gość
16-12-2014, 10:16:59

Opiekuję się ciocią chorą na alzheimera od 2006r. Ciocia leży już od 5 lat , nie mówi i wymaga ciągłej opieki tj. karmienia pojenia, pampersowania. Obecnie ma problemy z połykaniem i zaczynają pojawiać się odleżyny ( które na szczęście udało mi się wyleczyć za pomocą zrobionej domowym sposobem maści z żyworodka. Czasami mam dość już wszystkiego i gdyby nie pomoc mojego męża nie wiem czy dałabym radę.
gość
15-09-2015, 20:25:50

Witam .opiekuje sie mama,ktora jest w piatym lub na poczatku szostego stadium.cala choroba zaczela sie duzo wczesniej niz moglismy sie domyslac.na poczatku zwalalam wine na wiek chociaz mama byla dopiero po 60-ce.w koncu zaczely pojawiac sie objawy,ktore jednoznacznie upewnily mnie ,ze to alzheimer.jeszcze nawet przed badaniami.trwa to juz mniej wiecej 6 lat.mam rodzine,male dzieci,mama mieszka z nami.jest mi bardzo ciezko.nie wiem czy potrafie sprostac tej chorobie.czasami siedze i placze.mama byla osoba inteligentna i czynna intelektualnie nie rozumiem dlaczego los jest taki okrutny.
gość
15-09-2015, 20:36:34

Gość 2014-08-05 15:11:45
Jestem opiekunka pani chorej na Alzheimera w Niemczech .OPis Stadium choroby jest bardzo dobrze sprecyzowany.Moja podopieczna jest juz w ostatnim 7 stadium.Choroba przez 4 lata mojej opieki bardzo przybrala na sile Ten atykul bardzo mi pomogl zrozumiec ,ze naprawde jest juz bardzo zle,a zaawansowanie choroby jest nieodwracalne.
witam opiekuje sie pani juz chora 4 lata.jest to juz 7 stadium.jak pani mysli jak szybko posunela sie ta choroba przez te 4 lata?w ktorym stadium podopieczna byla jak pani zaczela sie nia zajmowac?pozdrawiam.
gość
27-09-2015, 18:27:04

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczony
31-12-2019, 12:07:54

straszna choroba
Początkująca
03-02-2020, 07:51:26

Moja babcia miała Alzheimera, a z racji tego , że mój tato dobija już do 70tki to coraz poważniej zaczynam interesować się tą chorobą
Wtajemniczony
11-02-2020, 09:49:44

No tak, trzeba trzymać rękę na pulsie, jak to się mówi, jednak myślę, że nie można demonizować. Smutne jest to, że choroba czyni takie spustoszenie ....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: