Reklama:

śruba w zębie a MR (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
09-03-2008, 12:40:00

Mam zlecony rezonans odcinka szyjnego ale mam śrubę pod zębem mam pytanie czy to uniemożliwia zupełnie to badanie i konieczne jest usunięcie tego metalu co wiąże się z tym że będę bez górnej 1?
gość
09-03-2008, 18:56:00

Zapytaj w pracowni , która będzie wykonywała badanie.
Nie jest to bezwzględne przeciwwskazanie .W aparatach pracujących w systemie otwartym i większości nowych badania mogą być wykonywane przy obecnosci impalntów.
Początkująca
09-03-2008, 21:10:00

A co to znaczy system otwarty? Mam mieć to badanie w Krakowie w Prokocimiu i jak do nich dzwoniłam to kazali mi przynieść zaświadczenie od stomatologa że nie widzi przeciwwskazań. Z dentystą który mi to zakładał nie mam kontaktu od około 10 lat. Czy chodzi o rodzaj metalu z którego jest wykonany?
gość
10-03-2008, 00:11:00

http://www.enel.pl/kliniki/diagnostyka/rezonans2.asp
dotyczy badania w systemie otwartym
gość
10-03-2008, 15:20:00

nie jestem na 100 % pewien ale w Prokocimiu chyba nie maja otwartego mr, z tego co wiem jezeli chodzi o niektore implanty to zalezy tez od materialu protezy, ja np mialem miec operacje barku (sruby najprawdopodobniej) ale zebym mogl miec robione pozniej mr musialbym miec sruby z tytanu (tak powiedziala lekarka) wiec operacja odlozona do nie wiadomo kiedy
pzdr
Początkująca
11-03-2008, 12:40:00

A czy w Krakowie mają gdzies RM otwarty, może w Jana Pawła II? Bo chyba nie ma jeszcze Enel-Medu w Krakowie choc wisza juz reklamy.
gość
11-03-2008, 14:40:00

nie mam pojecia, tam nie mialem badania, mialem na botanicznej (ponoc taki sam rm jak w prokocimiu), w nowej hucie i nalezacy do szpitala onkologicznego, tam maja zamkniete
pzdr

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: