Witam wszystkich
Od kilku lat mam co raz większe problemy z bolącym w odcinku szyjnym kręgosłupem. Dawniej ból pojawiał się po mocnym wysiłku ale od półtora roku nie mogę normalnie funkcjonować oprócz bólu pojawiły się zawroty głowy problemy ze wzrokiem i utrzymaniem równowagi, drętwienia ręki i barków bóle głowy bardzo silne i zasłabnięcia itp itd. Z badania rezonansem wynika że mam wypuklinę krążka międzykręgowego C6/C7 który uciska worek oponowy oraz zniesienie lordozy szyjnej z wygięciem i skręceniem w prawą stronę. Rozmawiałam z kilkoma lekarzami neurologami i neurochirurgami i dwóch z nich poradziło mi skontaktować się z TERAPEUTĄ MANUALNYM w celu odpowiedniego ułożenia mojego kręgoslupa oraz ćwiczenia w domu. Moje pytanie jest takie: czy w moich dolegliwościach terapia manualna może pomóc?? czy znacie może sprawdzoną osobę która zajmuje się terapią manualną w Kielcach lub w okolicy?? Bardzo proszę o odpowiedź
Ps. boję się tej terapii bardzo bo kojarzy mi się z kręgarstwem a ja szukam pomocy a nie chcę sobie zaszkodzić jeszcze bardziej. Jestem załamana cry