Reklama:

Śpiączka (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
06-01-2008, 15:40:00

Witam. Chciałem prosić o pomoc w sprawie mojego wujka, który od 2 m-cy znajduje się w stanie śpiączki. Lekarze zdiagnozowali zespół neurodegeneracyjny z otępieniem i padaczkę skroniową, jednak mimo wielu badań (tomografia komputerowa, rezonans magnetyczny, badania toksykologiczne i wirusologiczne, badania PMR) nie znaleźli przyczyny tego stanu, więc nie wiedzą jak leczyć... Choroba wujka zaczęła się w sierpniu 2007 roku od zawrotów głowy, zaników pamięci, braku równowagi i koncentracji. Nie pomogli ani neurolodzy, ani psycholodzy. Choroba ciągle postępowała. W końcu w ciągu 2 tygodni tak szybko się potoczyła, że wujek miał trudności z poruszaniem się, kontaktowaniem z innymi, aż zapadła w śpiączkę. Jednak czasami wujek otwiera oczy ale nie można nawiązać z nim kontaktu wzrokowego, miewa drżenia rąk, średnio 2 razy w tygodniu podnosi mu się temperatura do ok. 38st C. Proszę o jakąkolwiek pomoc! Dziękuję
[addsig]
jarek
gość
06-01-2008, 16:25:00

Jarek, jesli chodzi o informacje o spiaczce, jest juz taki watek, wejdz na to forum, dowiesz sie wszystkiego o osobach w spiaczce i co ich bliscy powinni robic. ale w sprawie choroby Twojego Wujka, nie czuje sie kompetentna zeby cos powiedziec. sadze ze dalej powinniscie szukac przyczyny jego stanu, pytac lekarzy, choc to oczywiscie moze sie okazac b. trudne.
pozdrawiam, trzymaj sie, Justyna
Początkujący
07-01-2008, 16:14:00

Dziękuję za odpowiedź. Na tym drugim forum również byłem, jednak nie ma tam potrzebnych mi informacji. Chodziło mi raczej o znalezienie kogoś o podobnych objawach, ale u którego znaleziono przyczynę tego stanu, lub o adres dobrej kliniki, lekarza czy nawet znachora...[addsig]
jarek
gość
07-01-2008, 20:47:00

witam mój tata też leży w śpiączce już od maja było to zatrucie alkoholowe
też szukam hospicjum gdzie wybudzają ze śpiączki muzgowej i znalazłem ośrodek w toruniu hospicjum światło a to ih strona www.hospicjum interlink.pl pozdrawiam
gość
07-01-2008, 20:53:00

jeśli możecie to bardzo prosze o porady w kturych mi pomożeci wybudzić mojego tate to już jest 8 miesiac jak leżży lekaże też niwiedzo jak majo go leczyć tylko kazali czekać ale to jest bez sęsu takie czekanie i właśnie bardzo bym prosił o odpowiedz łukasz
gość
08-01-2008, 09:25:00

witam mój brat ma 19 lat i jest od tygodnia w śpiączce... wywołane to było uderzeniem po czym powstał krwiak 5mm po kilku dniach lekarze stwierdzili ze wszystko jest na dobrej drodze bo krwiak się wchłania i powinien sie budzić ale jakoś do dziś nie ma żadnej reakcji... żadnych oznak aby sie budził... stan jest stabilny i oddycha sam.. czy ktoś może zna podobną sytuację i powie mi jak długo to moze potrwać.. jak długo sooby w śpiączce moga się wybudzać... proszę o odpowiedź
Początkujący
08-01-2008, 14:57:00

Dziękuję za podaną stronę. Mam nadzieję, że tam będą w stanie pomóc mojemu wujkowi. Jak coś będzie wiadomo to na pewno dam znać.[addsig]
jarek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: