Reklama:

Śpiączka farmakologiczna (10)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
16-11-2017, 11:25:47

Mój narzeczony trafił do szpitala tydzień temu został uderzony i upadł i bardzo uderzył się w głowę , odrazu w ten sam dzień miał operację usuwania krwiaka i od tego momentu jest w śpiączce farmakologicznej już cały tydzień nie wiem co mam myśleć każdy lekarz mówi co innego najpierw mówili że musi zniknąć obrzęk i wtedy będzie wybudzany a potem inni lekarze mówią że jest w stanie ciężkim dostał 7 punktów i nie wiadomo czy się wybudzi albo będzie nie pełnosprawny , wczoraj dostał drgawek co to oznacza ? Czego mogę się spodziewać czy jest szansa że jak go wybudza to będzie z nim po prostu w porządku ? I ile może być w takiej śpiączce ?
Początkująca
18-11-2017, 12:02:29

Dodam jeszcze że dalej jest w śpiączce a od przed wczoraj zaczął się intensywnie ruszać rusza rękami nogami głową ramionami porusza co jakiś czas ustami a lekarze jeszcze nie zaczęli go wybudzać , co to oznacza ?
gość
18-11-2017, 14:36:24

Badz dobrej mysli najwazniejsza rechablitacja.mow do niego i badz spokojna
gość
18-11-2017, 20:17:17

Cześć.
Ja przeżyłem rok temu -- dwie śpiączki ,jedna farmakologiczną ,dostałem 4 punkty w skali gsc ,miałem operację usuwania krwiaka mózgu,trepanacje czaszki i teraz jestem normalnym sprawnym facetem lat 47...
Pozdrawiam serdecznie ...Jacek.
Wtajemniczony
18-11-2017, 20:27:01

Alexandra ...poczytaj moje inne Posty o tun Jak przezylem operację krwiaka mózgu i śpiączki...wszystkiego dobrego...Jacek....
Początkująca
22-11-2017, 16:33:17

Witam
Mój narzeczony został wybudzony 4 dni temu , otwiera oczy wodzi oczami za głosem ale nic poza tym , wiecie może ile trwa takie wybudzanie że śpiączki ? Zdiagnozowali u niego jeszcze niedowład prawostronny
Wtajemniczony
22-11-2017, 21:44:59

Ja miałem niedowlad lewostronny który ustąpił po ok miesiącu ,cierpliwości ,czas to najlepszy lekarz....pozdrawiam Jacek.
Początkująca
22-11-2017, 21:59:26

Nie ważne czy będzie miał ten niedowład czy nie i tak go pod ołtarz zaciągnę bo go kocham chce tylko żeby odzyskał świadomość panie Jacku ile czasu po odstawieniu leków usypiających wrócił pan do pełnej świadomości ? Chodzi mi o tak zwane wybudzenie
Początkująca
22-11-2017, 22:03:45

alejandra612 2017-11-22 22:59:26
Ja już po prostu nie mogę normalnie funkcjonować mamy dwójkę dzieci jedno 3,5 roku drugie 10 miesięcy , za 5 miesięcy ślub jestem załamana chodzę do niego codziennie od kiedy został przyjęty został pobity był całkowicie zdrowym człowiekiem mial krwiaka 11 mm pręży prawą rękę lekarz mówi że to objaw uszkodzenia mózgu przez tydzień był w śpiączce farmakologicznej od 4 dni nie dostaje już żadnych leków nie
oddycha już przez respirator jak podczas śpiączki tylko sam ale nie ma z nim żadnego kontaktu otwiera oczy wodzi oczami za głosem ale to jest taki wzrok nieświadomy jakby nas nie poznawał jak łapie z nim kontakt wzrokowy i coś mu opowiadam to zaczyna ziewać w tym momencie i zaraz spowrotem zasypia lekarze powiedzieli że narazie nie mogą także z min złapać kontaktu
gość
13-11-2023, 19:38:54

Też byłem Dwa tygodnie,wrucil bym tam z chęcią...Kto był wie..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: