Reklama:

sm czy nerwica (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-01-2013, 17:48:49

itam wszystkich może zacznę od przedstawienia się .
Na imię mam Michał mam 26 lat na nerwice hipochondryczną cierpię chyba od dzieciństwa . wmawiałem sobie już dużo chorób i po przebadaniu nic . Ale ostatnio jestem na etapie sm wszystko zaczęło się gdzieś w Listopadzie 2011 r zakręciło mi się w głowie i trafiłem na pogotowie tam po kilku h mnie puścili i powiedzieli , że to przez nerwy . Później w marcu 2012 zdrętwiały mi ręce i nogi naraz oraz miałem uczucie cięzkiej nogi jakbym jej nie mógł podnieść uczucie tej nogi trwało jakieś 2 minuty i było z 3 razy .Poszedłem do neurologa ten mnie zbadał powiedział , że to nerwica i dał jakieś tabletki na uspokojenie nie pamiętam co to a jak nie przejdzie to mri po czym nie wytrzymałem i sam prywatnie poszedłem na rezonans który nic mi nie wykazał po około 5 dniach od rezonansu wszystko mi przeszło i wróciło teraz dokładnie jakiś 1 miesiac temu dowiedziałem się że mój kolega na to własnie zachorował i wróciły do mnie dolegliwości a mianowicie znowu z 3 razy miałem uczucie cięzkiej nogi nogi , dretwieją mi ręce i nogi na zmiane tyle tylko że po kilka h i przestają ale najgorsze co mi spokoju nie daje to na przestrzeni ostatniego miesiąca miałem uczucie jakby przez 2- 3 sekundy prąd mi przeszedł po szczęce miałem to może z 7 -10 razy i to mi strasznie żyć nie daje , czy uczucie przebiegającego prądu może dawać objaw nerwicy zastanawiam się czy pójść jeszcze raz na rezonans czy może powrócić na terapie do psychologa (od 3 lat nie chodzę )z góry dziękuje za pomoc i wszystkich pozdrawiam
gość
06-01-2013, 20:06:34

Na moje, to już sam sobie odpowiedziałeś. Rezonans, badanie neurologiczne nic nie wykazują to nic Ci nie jest. Chyba szkoda Twoich pieniędzy na powtórkę rezonansu, lepiej wydaj te pieniądze na coś, co Ci sprawi przyjemność, może jakiś krótki wyjazd, zmiana otoczenia. Twoim kłopotem jest zapewne nerwica. I nią się zajmij, żeby Ci życia nie utrudniała.
gość
06-01-2013, 22:34:32

witam, parę lat temu miałam takie same objawy, drętwiały mi rece, kręciło mi sie w głowie itp. zrobiłam chyba wszystkie możliwe badania, tomografie głowy, później rezonans i oczywiście okazało się że nic mi nie jest. wydawało mi się też, że pewnie lekarze żle zinterpretowali wyniki badań.przeczytałam chyba wszytko o sm w internecie i wszystko pasowało do moich objawów. czułam sie coraz gorzej każdego dnia, aż w końcu pewnego dnia nie mogłam wstać z łóżka. Mój mąż zawiózł mnie na dyżur do szpitala i w końcu jakiś mądry lekarz po zrobieniu wyników i wywiadzie stwierdził, że to reakcja lękowo- nerwicowa i nakazał leczenie w Poradni Zdrowia Psychicznego. chodziłam na terapię rok, najpierw na indywidualną, później na grupową. pomogło. dziś bardzo rzadko miewam objawy lęku, ale przede wszystkich przestałam się ich bać. Paradoksalnie lęk przed nimi wzmagał je. Życzę zdrowia.
gość
13-02-2017, 18:14:23

Ja z kolei objawy jak zawroty glowy, mrowienie palców, drżenie calego ciała itp mam od kilku lat. Co jakis czas nasila sie to bardziej. Wszelkie badania od morfologii po tomograf nic nie wykazywaly. Az w koncu gdy trafilam na dobrego neurologa zdjagnozowal tezyczke. Obecie ciagle musze uzupelniac przede wszystkim magnez (w bardzo duzych ilosciach) ale dzieki temu jest o wiele lepiej a niepokojace objawy nawracaja tylko przy duzym stresie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: