Reklama:

SM czy nerwica (8)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
14-08-2022, 17:55:46

Dzień Dobry,
Miesiąc temu zaczęły się u mnie straszne zawroty głowy. Nic nie wiruje, ale mam wrażenie ze za chwile zemdleję, brałem betaserc i było co raz lepiej aż znowu było zle i co raz lepiej i tak w kółko. Skończył się betaserc- zaczęło sie piszczenie w uszach. Nie cały czas, ale kilka razy dziennie po kilkanaście minut. Byłem u neurologa 2 razy, najpierw powiedział ze to zapalenie nerwu przedsionkowego, potem ze nie ma pomysłu, bo to by już minęło i żebym porobił badania na serce. Do tego doszły mroczki przed oczami. Pojechałem na Sor (drugi raz bo pierwszy raz na samym początku i wtedy dostałem receptę na betaserc). Tam miałem robiony tomograf głowy i morfologię krwi. Neurolog mnie zbadał, spojrzał na badanie i powiedział ze nic mi nie jest, z zawrotami głowy dostałem skierowanie do laryngologa, którego mam za niecały tydzień a o reszcie objawow powiedzieli ze nerwica (kołatanie serca, uciski w klatce) Pod koniec badania zapytał czy kończyny mi nie drętwieją. Nie drętwiały. Wyszedłem ze szpitala i sie zaczęło szukanie chorób. Poczytałem o stwardnieniu rozsianym. Odkąd zagłębiłem sie w ten temat zaczęła mnie bolec prawa łydka, bolała 2 dni jakby za chwile miał być skurcz. Przestała bolec, to zaczely bolec oczy. Zauważyłem ze mroczki mam tylko w lewym oku i tu już sie zaczął paniczny strach przed sm. Do tego biegunka. Pytanie: czy na tym tomografie albo morfologii wyszłoby ze mam sm? Strasznie sie boje. Jestem 23 letnim mężczyzna.
gość
14-08-2022, 23:32:50

Jeśli ktoś chce wiedzieć czy ma SM to z TK głowy się tego nie dowie. Takie rzeczy to wychodzą na rezonansie magnetycznym głowy.
gość
28-08-2022, 14:17:39

Witam mam podobne objawy masz jakies informacje o swoim zdrowiu?
gość
28-08-2022, 17:52:43

Z dnia na dzień co raz gorzej, czekam na wyniki rezonansu
gość
28-08-2022, 18:25:33

Dziękuje za odpowiedz. Daj znać proszę. Trzymam kciuki za to ze to tylko głowa..:(
gość
02-09-2022, 19:48:33

Może być nerwica. Dla pewności proszę zrobić rezonans magnetyczny mózgowia, on wykaże ewentualne zmiany.
Początkujący
08-09-2022, 11:12:33

Rezonans w porządku
gość
10-09-2022, 05:26:16

To swietna wiadomość! Tylko co dalej? Psycholog dobry o leki. Trzymam kciuki!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: