Reklama:

skutecznosc termolezji (10)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-01-2011, 18:57:03

od 5 lat mam problem z kregoslupem ledzwiowym duze skrzywienie do tego osteoporoza i w zwiazku z tym mnialam spastycznosc w nogach nie moglam sama chodzic tylko z kula lezalam kilka razy wszpitalu poddalam sie roznym badaniom rezonanse RTGtomografia glowy EMG - elektromiografia na spastycznosc miesni -wynik ,zmian patolodicznych nie ma czyli wszystko ok .A dlaczego przykurczalo i mocno bolalo ani gimnastyka ani rehabilitacje nic nie pomagaly. w koncu mowie ze trzeba to moje leczenie zaczac z lekarzami (z gornej polki) tzn znalazlam w internecie dobrego ortopede profesora ineurochyrurga prof .dr.hab. w Warszawie a oni mnie zaczeli odsylac ortopeda do neurochyrurga a neurochyrurg do ortopedy i zaproponowali mi termolezje i p. Janine Pernak de Gast i to byla moja ostatnia deska ratunku bo oni juz mi nie mogli pomoc dzisiaj chodze ez kuli przykurcze ustapily przemila kobieta cudowna metoda
gość
21-03-2011, 11:18:07

Po jakim czasie odczuła Pania poprawę po termolezji? Ja miałam robioną termlezję równiez u Pania dr de Gast i powiedziała mi, że na efekt trzeba poczekać ok. 32 tygodni.
gość
16-06-2014, 21:49:44

Witam,
Wpis dość dawny, ale może mi ktoś odpowie.
Moja siostra miała przeprowadzany zabieg termolezji u dr Pernak w Warszawie.
Czy u Pani termolezja okazała się skuteczna? Po jakim czasie od przeprowadzenia zabiegu ból ustąpił? Jak na razie nie ma u siostry praktycznie żadnej zmiany, a jest 5 tygodni po zabiegu.
Pozdrawiam i życzę zdrowia wszystkim cierpiącym na tę paskudną przypadłość
gość
17-06-2014, 15:54:49

Zna ktoś skuteczność tej metody?
To ważne nie tylko dla Gościa i jego siostry.
A może to ściema?
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
08-07-2015, 09:09:27

Witam,
To nie jest sciema! Ta metoda wykonana poprawnie daje poprawe w 90% przypadkow. Ja mialem wykonany zabieg termolezji na bardzo silne, przewlekle bole plecow w odcinku piersiowym. Jestem obecnie 11 dni po zabiegu i bol zmniejszyl sie o jakies 70% !!! Na pelen efekt trzeba czekac okolo 4 tygodnie a w UK lekarze czekaja na efekt nawet 6 tygodni. Po okolo 2 tygodniach powinno juz sie czuc poprawe. Chodzi o to ze po tym zabiegu nerwy zaczynaja obumierac i potrzeba czasu zeby przestaly przekazywac sygnal o bolu do mozgu.
Mam nadzieje ze pomoglem...
Pozdrawiam
Tomek
gość
04-03-2024, 03:20:15

Chciałam się zapytać po zabiegu jeżeli te nerwy się wypali czy nie ma problemu z utrzymaniem na przykład równowagi jeśli ból staje to dobrze tylko nerwy też do czegoś służą czy naprawdę jest to tak bezpieczna metoda mówią że lepsza jest
zamrażanie nerwów?????
gość
22-12-2024, 16:32:40

gość 08-07-2015, 11:09:27
Witam, L9

To nie jest sciema! Ta metoda wykonana poprawnie daje poprawe w 90% przypadkow. Ja mialem wykonany zabieg termolezji na bardzo silne, przewlekle bole plecow w odcinku piersiowym. Jestem obecnie 11 dni po zabiegu i bol zmniejszyl sie o jakies 70% !!! Na pelen efekt trzeba czekac okolo 4 tygodnie a w UK lekarze czekaja na efekt nawet 6 tygodni. Po okolo 2 tygodniach powinno juz sie czuc poprawe. Chodzi o to ze po tym zabiegu nerwy zaczynaja obumierac i potrzeba czasu zeby przestaly przekazywac sygnal o bolu do mozgu.
Pozdrawiam
Tomek
gość 08-07-2015, 11:09:27
Witam,

Pozdrawiam
Tomek
gość
22-12-2024, 16:34:30

Proszę dać jakieś namiary jestem z Warszawy mam podobne dolegliwości .mój tel.505752036
gość
26-12-2024, 11:59:40

Proszę o kontakt mam ten sam problem
03-01-2025, 00:25:00

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: