Reklama:

Skurcze na calym ciele (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-11-2023, 11:36:25

Dzien dobry.
Od ponad roku męczą mnie skurcze na calym ciele. Nigdy wczesniej nie mialem podobnych objawów. Skurcze nie sa bolesne ale ich częstotliwość, szczegolnie w nocy, jest bardzo irytująca.
Skurcze występują na udach, łydkach, pośladkach, rekach, mięśniach twarzy, ramionach.. nawet na żebrach..
Bylem juz u kilku lekarzy. „Kilogramy” wapnia, potasu, witamin grupy b, magnezu.. nic nie pomogł. Dbam o odpowiednie nawodnienie.
Dostalem nawet leki psychotropowe na”wyciszenie” ale to rowniez nie pomoglo.
Czy ktos mial podobny problem? Jakie moglbym zrobic badania dodatkowe ?
gość
29-11-2023, 18:24:06

Cześć, ja mam podobnie. Mam uczucie „skakania” mięśni na całym ciele - stopy, łydki, uda, pośladki, przedramiona, dłonie, nawet twarz. To „skakanie” pojawia się gdy się położę, siedzę - generalnie gdy się nie ruszam/nie chodzę. Do tego mam częste mrowienia występujące przy dotykaniu i samoistnie. Ja poszłam do neurologa i będę mieć robione MRI. Nie zostałam jeszcze zdiagnozowana.
gość
02-12-2023, 17:56:02

Dziekuje za odpowiedz.
Czy robila Pani moze jakies konkretne badania, oprocz rezonansu ?
Np laboratoryjne ? Np tarczyca lub nerki ?
Im wiecej czytam tym wiecej pojawia sie możliwych przyczyn.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: