Reklama:

skrzywione usta (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
13-03-2012, 23:57:13

Ostatnio jedna z przypadkowych osób pracujących w służbie zdrowia zwróciła mi uwagę na to, że przy mówieniu moje usta nie poruszają się symetrycznie tzn. prawa część ust przy rozmowie a nawet przy uśmiechaniu się podnosi się wyżej, kazała mi przy zamkniętych oczach dotknąć naprzemiennie palcami wskazującymi czubka nosa. Z lewą ręką miałam dość spory problem - nie trafiłam. Poza tym mam bardzo częste i strasznie intensywne bóle głowy. NIE WIEM CO MAM ROBIĆ. Obajwy są na pierwszy rzut oka dość banalne jednak się niepokoje. Bardzo proszę o o odpowiedż.
gość
14-03-2012, 17:46:06

Cześc, jestem pacjentką. Troszkę ostatnio czytam o różnych chorobach, bo mam dolegliwosci, tez takie o których Ty piszesz. Skrzywienie kącika ust zwykle przydarza się przy zapaleniu nerwu twarzowego, nie wiem jednak czy jest różnica między trwałym wykrzywieniem a tym kiedy mówisz czy się śmiejesz. W jednym z podstawowych badań neurologicznych jest właśnie dotykanie nosa z zamkniętymi oczami, jeśli są problemy myślę, że powinnaś się spotkac z neurologiem. Do tego te bóle głowy- myślę że zrobią Ci tomograf. Każdy lekarz inaczej podchodzi do pacjenta, więc nie zrażaj się jak powiedzą Ci że to sprawy nerwicowe. Może i tak byc, jednak u mnie coraz bardziej wydaje mi się, że zbyt pochopnie to mówili, bo dolegliwości się pogłębiają i inni specjaliści poważniej do tego podeszli, czekam na szpital. Powodzenia i wytrwałości, długotrwała choroba może wyniszczyc, ale może też sporo zmienic w Twojej osobowości, byc może okaże się to pożyteczne w przyszłości. Trzymaj się :***
Początkująca
14-03-2012, 20:07:50

Witaj,tak jak gość radzę wizytę u neurologa.Badania są konieczne do postawienia prawidłowej diagnozy.Powodzenia i życzę Ci abyś trafiła na dobrych specjalistów.
gość
15-03-2012, 06:56:06

Witam. Nie spotkałam się z tym aby ktoś miał usta symetrycznie poruszające się.Moim zdaniem powinien zdiagnozować to lekarz.On najlepiej będzie wiedział co ci tak naprawdę dolega.
gość
15-03-2012, 06:57:58

Cieszę się ze ten problem poruszyłaś, bo czasem nieraz drobnostka drobnostka decyduje o naszym zdrowiu.
Z mojej strony życzę zdrowia.
Napisz o przebiegu u lekarza, co wykazało diagnozowanie:)
gość
15-03-2012, 09:16:05

nie28 2012-03-15 07:56 Nie spotkałam się z tym aby ktoś miał usta symetrycznie poruszające się.
Raczej wszyscy lub większość z nas ma symetrycznie poruszające się usta. Jeżeli nastąpił z tym problem to znak, że coś jest nie tak z układem nerwowym na twarzy (porażenie nerwu trójdzielnego - twarzowego), lub mały udar niedokrwienny. Jeden z kącików ust unosi się bardziej do góry przy mowie lub uśmiechu, jeżeli nastąpiło to nagle to wizyta u neurologa jest koniecznością.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: