Reklama:

skolioza u dziewczynki (5)

Forum: Rehabilitacja

Wtajemniczona
06-10-2009, 07:34:50

Jestem mamą 9 letniej dziewczynki,poszukuję bardzo pilnie specjalisty w leczeniu skoljozy u dzieci,obecnie jesteśmy po leczeniu szpitalnym na ochojcu ,nosi gorset i codziennie wykonujemy ćwiczenia według dr.Dobosiewicz,słyszałam że są nowsze lepsze metody leczenia dzieci w klinikach sportowych i istnieją również lepsze gorsety korygujące bo ten który obecnie mamy jest bardzo niewygodny,często obciera małą i przedewszystkim o co bardzo się martwię puchnie jej jeden sutek pod wpływem nacisku peloty pod pachą no i co jest bardzo dokuczliwe dla dziecka boli ją ciągle brzuszek.Błagam o pomoc
Początkująca
28-02-2010, 20:36:47

polecam ośrodek rehabilitacyjny w Rusinowicach jak i w Reptach / Tarnowskie Góry
Początkująca
22-05-2010, 14:08:58

Polecam gorset dynamiczny, dobrze działa i jest dość wygodny w noszeniu. Do tego jest cały zostaw ćwiczeń który 'uczy' mięśnie prawidłowej postawy.
Początkująca
21-10-2011, 18:08:14

Polecam ośrodki w których są fizjoterapeuci którzy ukończyli kurs PNF w skoliozach. Prosze o to pytać. Na stronie reha plus jest lista takich trerapeutów chyba.
Repty są super.
fizjoterapeuta
Miomed Rehabilitacja Sportowa i Neurologiczna
Warszawa
gość
25-03-2017, 08:22:10

Byłam leczona metodą Dobosiewicz na oddziale przez nią prowadzonym i leczenie przyniosło negatywne skutki. Jeśli chodzi o skoliozy, to nie ma stuprocentowo skutecznych metod.Trzeba przede wszystkim zaufać swojemu zdrowemu rozsądkowi i intuicji i przede wszystkim mieć ograniczone zaufanie nie tylko do Internetu, ale niestety również do "autorytetów" medycznych.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: