Reklama:

Skala Hunta i Hessa (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-04-2023, 20:27:23

Witam, jakie były Państwa rokowania lub rodziny przy V stopniowej skali Hunta i Hessa. Moja kuzynka miała krwotok podpajęczynówkowy miesiąc temu.Obecnie jest wybudzona brak reakcji na bodźce. Lekarze powiedzieli że nie znają przypadku na wyzdrowienie z V w skali . Człowiek ma wiarę cały czas i taką nadzieję że może komuś się udało wyzdrowieć. My mamy cały czas nadzieję że odzyska świadomość.
gość
10-04-2023, 19:17:02

Moja mama miała krwotok podpajęczynówkowy z powodu pęknięcia jednego z dwóch tętniaków. Krwotok z lewej tętnicy szyjnej wewnętrznej. Przeszła embolizacje i kraniotomię. Obrzęk mózgu był znaczny i jak również zniszczenia neurologiczne. Po operacji mama nie reagowała na bodźce bólowe. Jedynie na unoszenie głowy i głośniejsze krzyknięcie. Po miesiacu mama zmarła. Miała 52 lata. Zostawiała mnie i swoją niespełna dwumiesięczna wnusie.
gość
10-04-2023, 19:59:11

Tak mi przykro 😔.Szkoda że mama nie będzie patrzeć jak dorasta dzieciątko i wspierać Panią w wychowaniu córki.U nas od dwóch dni kuzynka otwiera oczy z trudem ale jednak wyraźnie są otwarte .Nam się wydaję że robi to na komendę.Czy jest to zbieg okoliczności czy nie zobaczymy za kilka dni .Walczy z bakterią ma temperaturę raz 38 raz 36. Ciężko to wszystko sobie poukładać ale nadzieję nadal mamy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: