Reklama:

Silny ucisk w głowie (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-06-2009, 17:07:00

Dzień dobry!!! Mam bardzo wielki problem - od jakiegoś czasu odczuwam baardzo silny ucisk w głowie,najpierw był tylko w lewej części z przodu, od jakiegoś czasu zaszedł już na tył, a teraz jest już w różnych miejscach. Jest on tak silny, że nie da się wytrzymać. Dodatkowo mam i miałem takie objawy jak osłabienie, ospałość, t itp, bóle tak przy skroniach (chyba zatoki czołowe) i nudności. Jeszcze przed tymi dolegliwościami miałem ogromne problemy z żołądkiem (silne nudności, bóle brzucha i żołądka, biegunki itp). Miałem robioną gastroskopię, USG jamy brzusznej, badanie kału na obecność pasożytów, TSH tarczycy, morfologie i te badania nic nie wykazały. Chodziłem do pani gastrolog, która powiedziała, że załatwi mi tomografię komputerową głowy, w środę się z nią skontaktuje i się przypomnę, ale wiem, że na to badanie czeka się dość długo. Co to może być??? Bardzo boje się, że mam nowotwór mózgu, krwiaka albo coś w tym stylu. Dodatkowo mam trochę lęki, lekką depresję, lekkie zaniki pamięci, ciężko mi się skoncentrować uczyć się (choć jeszcze na początku roku szkolnego nauka szła mi bardzo dobrze, bez problemu i szybko wkuwałem np 4 str z biologii), a teraz jakoś się zmieniło... Bardzo proszę o pomoc.
Kuba

PS

Dodam jeszcze, że depresji nie mam w pełni zdiagnozowanej przez psychologa czy coś, tylko sam tak przypuszczam, bo mam objawy i mam też takie coś, że np podświadomie jestem niegrzeczny, agresywny tak jakby coś we mnie wstępowało..
Początkująca
06-06-2009, 22:18:00

Hej, wydaje mi się że to mogą być bóle głowy na tle psychosomatycznym, ale najlepiej będzie jeśli zapytasz o to specjalistę. Jesli nie masz czasu albo pieniędzy na lekarza możesz zasięgnąć bezpłatnej porady lekarza na stronie http://abcmigrena.pl/pytania. Nie musisz się nawet logować.
Pozdrowienia!
gość
13-08-2017, 09:15:02

ucisk w skroniach uczucie gorąca w skroniach i uczucie jakbym odlatywał to objawy od tygodnia nie mam pojęcia o co chodzi wyniki dobre ekg i cisnienie tez
gość
13-08-2017, 11:19:25

bo nie zostało zbadane to co choruje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: