Witam od jakiegoś czasu moja mamę przy atakach suchego kaszlu bardzo boli głowa . Dodam ze jest osoba paląca ma 63 lata ma problemy z nad ciśnieniem. Szukając przyczyn suchego kaszlu i skoków ciśnienia myślałam że to przez enarenal ponieważ skutkiem ubocznym jest kaszel lekarz pierwszego kontaktu zmienił jej leki niestety nic nie dały ani skoki cisnienia ani kaszel nie ustąpiły lekarz wysłał ja w tamtym roku do pulmunologa usg płuc w normie spirometria również . Dostała lek wziewny ale ataki kaszlu i ból głowy nie przeszły . Ostatnio była również u okulisty ciśnienie w oczach w normie do tego dostała nowe okulary zaliczyła również kardiologa echo serca jest w normie zlecił badania tsh i cukier niestety ma niedoczynność tarczycy i dodatkowo miała badanie w kierunku cukrzycy ponieważ poziom cukru we krwi był wysoki . Teraz próbujemy iść w stronę endokrynologa . Szukamy po omacku co jest przyczyna silnych bóli głowy podczas kaszlu . Dodam że ból jest w okolicy skroni i kości ciemieniowej .
Bardzo proszę doradźcie mi gdzie dalej kierować mamę wszyscy lekarze zwalają na palenie papierosów i nic z tym nie robią . Jestem załamana .