Reklama:

Senność, ucisk głowy, mrowenie, mdłości (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-01-2007, 15:26:00

Moja 15-letnia córka ciągle śpi. Ciężko jest jej rano wstać, w szkole nie może się na niczym skupić, ma osłabioną pamięć i zdolność kojarzenia - ciągle jest zmęczona. Całymi dniami śpi. Po 15 minutach nauki zasypia z książką w ręku.
Podczas snu zaczyna ją boleć głowa - jest to ucisk z boku i z tyłu głowy po lewej stronie. Ucisk utrzymuje się do ok. 21.30, bo wtedy córka idzie spać. Ale nie jest to silny ból.
Jest przy tym bardzo nerwowa. Mocno drętwieją jej nogi i dłonie. Ostatnio zaczęły się również mdłości i zawroty głowy. Poza tym ma ciągle powiększone źrenice i szkliste, duże oczy, zauważyłam, że zapatruje się na chwilę w jakiś punkt.

Dodam, że córka nosi szkła kontaktowe. Prawidłowo się odżywia, prowadzi aktywny tryb życia, bierze witaminy, bo neurolog jej kazał. Właśnie, neurolog dał również skierowanie na EEG. Co może podejrzewać?
Czy możliwe, że moja córka ćpa?
gość
08-04-2008, 12:53:00

hmm.. mam takie same objawy jak Pani córka, tyle tylko, że mam 26 lat. Wiąze to z silnym uderzeniem w glowe, które miało miejsce jakieś 1,5 roku temu a po którym wszystkie dolegliwości zaczęły się- drętwienie kończyn, mrowienie, uciski w głowie i mdlosci oraz omdlenia i zawroty glowy, które kiedys w ogóle mi się nie zdarzaly. Troche to bagatelizowalam, ale w końcu idę do lekarza bo to nie jest raczej stan normalny..
Pozdrawiam.
gość
25-01-2009, 08:09:00

Witam
i jak tam po wizycie u lekarza co powedzial???
gość
25-01-2009, 18:10:00

a czy pani córka była badana pod kątem NARKOLEPSJI?
gość
03-06-2009, 15:50:00

może to niedoczynność tarczycy
gość
09-02-2011, 22:37:44

Gość 2007-01-25 16:26:00 Moja 15-letnia córka ciągle śpi. Ciężko jest jej rano wstać, w szkole nie może się na niczym skupić, ma osłabioną pamięć i zdolność kojarzenia - ciągle jest zmęczona. Całymi dniami śpi. Po 15 minutach nauki zasypia z książką w ręku.

Podczas snu zaczyna ją boleć głowa - jest to ucisk z boku i z tyłu głowy po lewej stronie. Ucisk utrzymuje się do ok. 21.30, bo wtedy córka idzie spać. Ale nie jest to silny ból.

Jest przy tym bardzo nerwowa. Mocno drętwieją jej nogi i dłonie. Ostatnio zaczęły się również mdłości i zawroty głowy. Poza tym ma ciągle powiększone źrenice i szkliste, duże oczy, zauważyłam, że zapatruje się na chwilę w jakiś punkt.

Dodam, że córka nosi szkła kontaktowe. Prawidłowo się odżywia, prowadzi aktywny tryb życia, bierze witaminy, bo neurolog jej kazał. Właśnie, neurolog dał również skierowanie na EEG. Co może podejrzewać?

Czy możliwe, że moja córka ćpa?
gość
21-04-2015, 21:22:59

Witam, mam 17 lat. Byłam na EEG, wyszło tam niedokrwienie, dostałam tabletki. Hmm, czy pani córka ćpa? Myślę, że nie. Ja osobiście nigdy tego w rękach nie miałam, nigdy nie ćpałam. A objawy mam takie same. :)
gość
08-05-2016, 12:22:40

To objawy padaczki... ja mialam te same objawy i lekarze wykryli padaczke skroniowa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: