Reklama:

Ścisk w głowie przy zasypianiu: co to może być? (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-09-2009, 01:35:59

Przy zasypianiu - a w zasadzie tuż przed zaśnięciem, gdy ma się to przyjemne uczucie odpływania - dopada mnie mocny ścisk w głowie. Uczucie jest intensywne i takie, jakby ktoś mnie podduszał. W takim momencie po prostu muszę podnieść głowę z poduszki, a gdy to zrobię to natychmiast ucisk puszcza. Gdy się położę i prawie ogarnie mnie sen, cały proces znowu się powtarza.

Zazwyczaj w takich sytuacjach kładę głowę wyżej i śpię prawie na siedząco: trochę to pomaga. Jednak w tej chwili jest prawie 4 rano, a ja nie śpię, bo w ogóle się nie da: straszliwie gniecie mimo, że kładłem się na wszelkie możliwe sposoby.

Problem mam od lat, pojawia się co kilka miesięcy, rozmawiałem o tym z lekarzami ale byłem zbyt leniwy by się porządnie przebadać u neurologa.

Czy ktoś ma jakieś sugestie co to może być? Ciśnienie mam w normie i poza tym wszystkim czuję się teraz OK.

Tak ogólnie mam także inne, małe objawy neurologiczne, ale nie będę nimi zasypywał.

Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam!
gość
28-01-2010, 20:59:21

Mam to samo strasznie jest to meczace dowiedziales sie o tym cos wiecej ?? pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: