Reklama:

rwa kulszowa (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-07-2013, 13:47:02

Witam
Ja mam to samo boli mnie biodro,pośladek i udo to jest straszny ból teraz od paru dni mam na prawą nogę bóle i nie wiem jak z tym walczyć.
Miałam leki,zastrzyki i rechabilitacje nie ma poprawy boli i boli czy jest moze szansa starać się na rentę bo do pracy z takimi bólami to nie wiem czy wrócę ,a jeszcze jadę na komisję z Zus
Początkująca
21-07-2013, 20:05:03

z rwą kulszową raczej szanse na rente są marne. Ja mam dyskopatie, uciśnięty worek oponowy, rwę kulszową, obniżenie L4, naczyniaki na L5 i Th 10 i szans na rente nie ma. zastanawiam się , za namową lekarza na operacje założenia stabilizatora kręgu L4, wówczas jest szansa, że noga przestanie mnie boleć.
23-07-2013, 08:26:31

Sadze, ze na rwe kulszowa nie dostaamiesz renty.Tylko nie bierz za duzo lekow przeciwbolowych, bo w najlepszym przypadku konczy sie to wrzodami zoladka, a w najgorszym...
gość
23-07-2013, 08:35:38

Gość 2013-07-21 15:47:02 Witam
Ja mam to samo boli mnie biodro,pośladek i udo to jest straszny ból teraz od paru dni mam na prawą nogę bóle i nie wiem jak z tym walczyć.
Miałam leki,zastrzyki i rechabilitacje nie ma poprawy boli i boli czy jest moze szansa starać się na rentę bo do pracy z takimi bólami to nie wiem czy wrócę ,a jeszcze jadę na komisję z Zus
A czy miales szczególowa diagnostyke,tzn MR,on wykrylby przyczyne bólu,pokazuje dyski,i tkanke miękką a tego zwykly RTG nie wykaze.Zbieraj dokumentacje leczenia i staraj sie o stopien niepelnosprawnosci z PCPR ,tam tez za dwojke placa,do tego na podstawie ich orzeczenia sa rozne dofinansownia ,ZUS niechetnie daje rente ,a potem i tak dobrze miec rownoznaczne orzeczenie z PCPR.
Wtajemniczony
23-07-2013, 09:21:27

Witam, niestety na rwe kulszową nie mozna dostac renty, akie u nas zasady, Ja od 2 lat jestem na wózku i mam jednostronny paraliz, a ostatnio musiałem stawic sie na komisję rzedłużającą moje orzeczenie o niepełnosrawności, po prostu żenada.
gość
12-02-2014, 12:07:30

Polska jest po...na Kochani. Mam Rwę Kulszową w takim stopniu, ze poruszac sie nie mogę i tylko zona pracuje, jak my mamy zyć? Żyć.. kuźwa, przeżyć! Dwójka dzieci i zero szans z tym o pracę, a renty Ci nie dadzą!
gość
18-09-2023, 17:06:06

Jeśli ktoś jest w okolicy Karpacza warto wybrać się na masaże i inne zabiegi na ul. Skalną55b . U Szamana rwa kulszowa ma małe szanse.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: