Reklama:

Rozszerzony szew wieńcowy (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-02-2014, 17:26:10

Witam wszystkich użytkowników! :)
Około 2 miesięcy temu zdiagnozowałem u siebie rozszerzony szew wieńcowy z lewej strony czaszki. Byłem u lekarza rodzinnego, który potwierdził moją diagnozę (otrzymałem skierowanie do neurologa). jest to szczelina o szerokości kilku milimetrów dobrze wyczuwalna palcem, także widoczna (choć bardzo słabo) gołym okiem przy dobrze oświetlonej głowie. Mam również nierówność źrenic (lewa źrenica jest mniejsza od prawej). Gdy dotykam i badam to miejsce czuję delikatne bóle nasilające się cyklicznie. Czy są powody do niepokoju? Mam wrażenie, że gdy częściej myślę o tej szczelinie delikatne bóle głowy występują również częściej (nie, nie uważam siebie za hipochondryka). Kolejka do neurologa jest bardzo długa (a ja się tym zamartwiam), liczę na jakąś pomoc z Waszej strony.
gość
19-02-2014, 08:24:42

No kolejny cudowny postawił sobie diagnozę to informuję Cię kochany że to objawy hipochądri lub jak kto woli rodzaj nerwicy. Do neurologa można sie dostać w kilka dni prywatnie 100-150zł i po problemie. Te szwy rozszerzone to żadna choroba, trzeba raczej głowę leczyć!!!!!!!!!
gość
02-05-2017, 11:08:07

Do Gość -Taki mądraliński a orty sadzi. Może też zacznij się leczyć ? tak tak! na głowę może być już za późno ale próbuj.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: