Reklama:

rozpoznanie - czy jestem chora na padaczke (6)

Forum: Padaczka

gość
06-05-2013, 18:00:34

witam chciałabym się dowiedzieć czy jestem chora na padaczkę. 3 miesiące temu trafiłam do szpitala ponieważ dostałam ataku padaczki. był to mój pierwszy atak, wcześniej naduzywalam alkoholu i psychotropow. Lekarze wiazali to z tym i kazali mi isc do specjalisty. Przy wypisywaniu dostalam rozpoznanie padaczki R55, jednak specjalisci do ktorych potem poszlam prywatnie uznali ze nie mam padaczki. 4 dni temu znowu mialam atak z wczesniejszym stanem nieswiadomosci poklocilam sie z chlopakiem w sklepie bo bylam pewna ze on jest u mnie juz tydzien, a on dopiero przyjechal... machnelam reka wyszlam wzielam psa i wrocilam do domu on dobijal sie przez 10 min zanim mu otworzylam i gdy zaczal ze mna rozmawiac zorientowalam sie ze becze krzycze i mam majaki typowe przy wysokiej goraczce. On wszedl kazal mi sie uspokoic (od tad juz pamietam) zapytal sie co to za krew na ziemi i czemu krzesla sa wszystkie poprzewracane i komputer zalany. Ja nic nie pamietam ale pozniej zdalam sobie sprawe ze mialam kolejny atak w dodatku jezyk mialam przegryzoiony. Dodam tez ze wczesniej pilam 2tyg i dostalam tez od psychiatry leki przeciwdepresyjne i lekowe ktore bralam moze max tydzien po czym odstawilam. Boje sie ze neurolodzy znowu odesla mnie do domu ze to nie padaczka a boje ssie strasznie kolejnego ataku. Teraz juz sama nie wiem czy jestem chora czy to poprostu przez alkohol lub leki...
Liderka opinii
25-05-2013, 22:09:58

Skoro odstawiłaś leki od psychiatry to moja propozycja jest następująca: nie wracaj do nich (jeśli to możliwe) i całkowicie odstaw alkohol. Jeśli ataki się powtórzą mimo tego, będziesz pewna że to nie przez alkohol i leki.
W moim oknie wciąż kwitnie nadzieja...
gość
26-05-2013, 11:15:33

Do gościa z dnia 06.05.2013
Drugi atak i kolejne ataki lekarze lekarze określają, że to padaczka.
W Twoim wypadku pijąc przez tak długo okres możesz mieć padaczką alkoholową.
Musisz całkowicie odstawić alkohol inaczej ataki będą się nasilać.
Ponadto musisz zacząć się leczyć u lekarza neurologa, opowiedzieć mu wszystko, wówczas będzie mógł zdiagnozować chorobę i dopasować Ci leki.
Jednak padaczka wymaga dyscypliny, chcąc uniknąć ataków musisz wybrać, albo leki, albo alkohol.
Alicja
gość
20-10-2013, 12:22:57

Witaj,
pamietasz, czy Twoje napady mialy miejsce bezposrednio po spozyciu alkoholu czy tez nastepnego dnia na kacu?
Co do padaczki alkoholowej - nie znam Twojej historii, ale jest to juz zaawansowana faza alkoholizmu, wiec nie wiem czy o to chodzi czy o cos innego.
Mialem kilka podobnych epizodow nastepnego dnia po spozyciu alkoholu. Nie pije nalogowo, ale w dni poprzedzajace te napady popilem naprawde porzadnie.
Przyjeli mnie do szpitala, zrobiono tomografie i rezonans glowy, ale wyszly prawidlowo.
Piszesz o tez zo lekach psychotropowych; czy odstawilas je stopniowo czy tak z dnia na dzien?
Pozdrawiam
gość
18-03-2014, 12:15:36

Przeczytałam dopiero teraz - niestety nie wiem jak potoczyła się dalej sprawa. Zaczęłabym od odstawienia psychotropów i alkoholu. Najważniejsze nie tylko w padaczce, ale i w życiu codziennym jest brak sytuacji stresujących (unikanie ich) Dużo snu. Teraz najważniejsze - zgłosiłabym się do Centrum Leczenia Padaczki przy jakiejś klinice. Być może to nie padaczka, a uszkodzenie właśnie psychotropami łączonymi z alkoholem mózgu. Być może masz jakiegoś guza. Odloty typu myślałam, że chłopak jest tydzień a był dopiero jeden dzień nie są dla padaczki czymś występującym po ataku. Wprawdzie po ataku masz odloty i nie pamiętasz pewnych rzeczy, jednak w krótkim okresie czasu przypominasz to sobie. Mimo wszystko wystąpienie już kilku napadów padaczkowych już jest podstawą do postawienia diagnozy o występowaniu padaczki. Natomiast koniecznie należy znaleźć przyczynę.
gość
18-03-2014, 12:19:03

A i jeszcze jedno podejrzewam, że te psychotropy były łączone z alkoholem w celu wywołania odjazdu, a nie w celach leczniczych i przygodnemu spożyciu alkoholu. Czyli narkomanka?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: