Witam, moja córka ma 2 miesiące i 2 tygodnie. 6 tygodni temu miała bezdech- neurolog mówi, że to nie był bezdech, że to tylko problem z refluksem, czemu pediatra zaprzeczyła, więc do konca niewiadomo co to było. Miała wówczas robione usg przezciemieniowe. wynik był taki, cytuję, : "układ komorowy mózgu nieposzerzony, asymetryczny z szerszą komorą boczną po prawej stronie. Róg czołowy komory bocznej prawej szerokości 4 mm, lewej 2mm, Poza tym dostępne w badaniu sonograficznym struktury mózgowia przedstawiają się typowo. Przestrzen przymózgowa jest nieposzerzona." byliśmy z tym u neurologa, który powiedział, że pomimo, że róg czołowy jest w granicach normy to jednak różnica pomiędzy jednym a drugim jest 50%, więc sporo. Jednak nie udzielił nam wyczerpującej odpowiedzi, bo powiedział tyle tylko, że na pewno od tego ten bezdech nie był i że to nie groźne, ale jednocześnie wysłal nas na ćwiczenia rehabilitacyjne, a problem ten po prostu coraz częściej chodzi mi po głowie
czy ktoś mógłby mi udzielic większych informacji w związku z powyższym. Czym to grozi i o co w tym chodzi? Czy są jakies konsekwencje gdy jest ta różnica?
Z góry dziękuję za odpowiedź.