Reklama:

Rodzaje śpiączek (3)

Forum: Neurologia po godzinach

Początkująca
02-02-2016, 22:22:53

Witam, w poszukiwaniu materiałów na studia przeczytałam kilkakrotnie o terminie 'śpiączka mózgowa' lecz nigdzie nie mogę znaleźć dokładnej definicji tego zwrotu. Byłabym wdzięczna za wyjaśnienie jaki rodzaj śpiączki określamy jako śpiączka mózgowa. Pozdrawiam
gość
15-09-2021, 20:53:06

Witam prosze o kontakt z osoba po udarze mozgu na skutek pekniecia tetniaka mozgu i wylewu podpajeczynowego Moja mama jest po zabiegu embolizacji po ktorej jest w spiaczce farmakologicznej Odstawiono leki lecz juz mijaja 3 dni i mama jak to lekarze tylko telefonicznie informuja jest zaintubowana i sie nie wybudza Czy to typowe
Początkująca
16-09-2022, 12:46:14

Ojjj I jak sie sprawa rozwiązała ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dostępność leków petnidan saft
Witam. Córka przyjmuje lek petnidan saft 50mg/mlbktóry obecnie nie jest dostępny w Niemczech. Przyjmowała zaminnik ethosuximid-neurax 50mg/ml, jednak ok również obecnie jest niedostępny. Czy mają Państwo jakieś sprawdzone apteki gdzie zaopatrzcie się w ten lek?
Forum: Padaczka
gość
Lamilept I kawa?
Biorę lamilept od 5 miesięcy, efekty super. Tak się zastanawiam , czy można pić kawę. Piję 1 kubek na dzień. Niby nic się nie dzieje , ale kawa działa pobudzająco, a więc? Mam dylemat pic ,czy nie. Jak wasi lekarze zalecają? .
gość
Padaczka
Witam szukam epileptologa w Łodzi Choruję na padaczkę 40 lat i nie mogę sobie poradzić
gość
Lamotrygina poziom w ciąży
Mam pytanie dotyczące stosowania lamotryginy w ciąży. Przed ciążą przez 8 lat nie miałam żadnych napadów, ale w trakcie ciąży pojawiły się w 8. i 9. miesiącu. Zastanawiam się, czy mogło to być spowodowane zmniejszeniem poziomu leku we krwi. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czy w ciąży należy regularnie badać poziom lamotryginy we krwi i dostosowywać dawkę?
Reklama: