Witam
bardzo prosze o jakąkolwiek podpowiedź co robić.
Oto mój wynik RM
wykonano w obrazach T1 i T2 zaleznych, w płaszczyznach strzałkowych i osiowych:
Na poziomie C4/C5 wypuklina prawoboczna k.m. zweżajaca prawy otwór miedzykręgowy.
na poziomie C5/C6 uogólniona pjm uciskajaca worek oponowy i korzenie rdzeniowe obustronnie, z przewagą po stronie lewej, znosząca rezerwę płynową na przedniej powierzchni rdzenia kręgowego. zmiany zwyrodnieniowe na tylnych krawedziach trzonów kregów C5-C6. na poziomie C6/C7 i C7/Th1 niewielkie wypukliny uogólnione k.m. modelujace worek oponowy, zwężajace obustronnie otwory miedzykręgowe. poza tym zarysy kanały kregowego gładkie, sygnał rdzenia kręgowego i trzonów kręgów niezmieniony.
I teraz mój problem
: Znany profesor neurochirurg wyznaczył termin operacji ale go nie będzie (pobyt za granicą) i lekarz którego wyznaczył do operacji stwierdził ze nie bedzie operował bo nie widzi sensu. nakazał któras z kolei rechabilitacje. Nadmienie ze od trzech lat mam problem z prawa ręka i barkiem, w tej chwili też zaczyna mi drętwiec lewa ręka i ten lekarz stwiedził ze jest to syndrom zmrozonego barku po blokadach (miałam je dwie). nie wiem co robić. jak do tej pory rechabilitacja nie przyniosła zadnego skutku, blokada pierwsza pomogła druga wcale. leczenie farmakologiczne tez nie przyniosło zamierzonego skutku. Bardzo prosze aby krtoś kto sie znał na RM wytłumaczył mi co tak naprawdę mi jest