Reklama:

Rezonans magnetyczny kręgosłupa szyjnego (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-06-2014, 15:33:15

Zwracam sie z prośbą o analize mojego rezonansu.Może ktoś coś doradzi.Na dzień dzisiejszy boli mnie bark lewy trace siłe w ręce i w nocy nie moge spać.O bólu nie bede wspominał.A oto opis rezonansu.Zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej z tendencją do ustawienia kyfotycznego.Cechy częściowej dehydratacji krązków miedzykręgowych bez obniżenia ich wysokości.Na poziomieC4/C5 szerokołukowa tylna pośrodkowa z prawostronną lataralizacją protuzja struktur krązka miedzykrgowego do 2mm dokanałowo,z modelowaniem worka oponowego.Na poziomie c4/C5 szerokołukowa protuzja struktur krążka miedzykregowego na 2-3 mm dokanałowo z modelowaniem worka oponowego i żniesieniem przedniej rezerwy płynowej pajeczynówki oraz modelowaniem przedniej powierzchni rdzenia kręgowego.Korzenie brzuszne nerwów rdzeniowych pozostają w przyleganiu,cech kolizji nie uwidoczniono.Cechy nabytej stenozy kanału kręgowego na tym poziomie-wymiar strzałkowy wynosi 9mm.Zmiany zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów i w stawach miedzykręgowych.Torbiel okołokorzeniowa w otworze międzykręgowym na poziomie C5/C6 o śr.4mm.Prosze o jakieś rady co robić.Do neurochiruga długie terminy.
Wtajemniczona
01-06-2014, 17:00:02

Witaj,
Napisz skąd jesteś, będzie łatwiej Ci doradzić specjalistę. Najlepiej przeklej swój post do wątku DYSKOPATIA SZYJNA A OPERACJA. Tam jest wiele osób zarówno przed jak i po zabiegu. Niewątpliwie musisz iść do neurochirurga. Poproś o skierowanie z adnotacją "pilne" to będzie szybciej. A jeśli termin będzie i tak odległy to prywatnie spróbuj. Z szyjnym kręgosłupem nie ma żartów. Ja mogę kogoś polecić w małopolsce lub Warszawie.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
03-06-2014, 17:21:39

Zgłosić się na sor Szpitala na Wrocławskiej z paraliżującym atakiem bólu opisanym w temacie.
gość
08-04-2015, 10:23:49

Możesz ewentualnie poszukać lekarza na http://cenomed.pl . Dodatkowo możesz porównać cenę, żebyś jak najkorzystniej coś znalazła.
Początkująca
08-04-2015, 10:26:20

http://www.bank.diag.pl/
gość
30-11-2017, 21:00:10

jak ktoś potrzebuje rezonansu na szybko to do ręki można zrobić w lux medzie, bez kolejek i skierowań, tam jet najszybciej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: