Reklama:

Rezonans Magnetyczny głowy wynik. (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-10-2008, 14:10:00

Jesli sie ktos zna to bardzo bym prosił o wyjasnie nie wyniku czy to cos groźne.
Rezonans Magnetyczny mózgu i pnia mózgu słabo odgraniczone ,nieregularne ognisko niskiego sygnału T1 ,hyperintensywne w obrazach T2 zał,w lewym wzgórzu,o średnicy ok.11 mm-bez cech wzmocnienia kontrastowego.Etiologia zmiany nieznana .Poza tym mózgowie bez zmian ogniskowych.Układ komorowy symetryczny ,nieposzerzony.Artefakty ruchowe.
Mam 27 lat.Proszę o wyjaśnienie.
gość
19-10-2008, 14:29:00

A powód robienia badania jaki był?
No wyszło że masz tam jakąś małą zmianę ale nie wiadomo co jest jej przyczyną. A poza tym to ok. Artefakty ruchowe to błędy na zdjęciach wynikające z ruchów ciała podczas badania.
gość
19-10-2008, 15:41:00

Robione było z powodu zawrotów głowy i bólu ale teraz już mi sie nie kreci i nie boli.I co mam teraz sie przejmowac bylem u lekarza jeden mnie straszy drugi mówi ze to nic takiego mam sie czym przejmowac.
gość
20-10-2008, 08:16:00

ja bym to narazie olał i wrócił do lekarza jak znów zacznie się coś dziać
gość
20-10-2008, 10:24:00

A ja bym nie olewała i jak najszybciej poszła do dobrego neurologa lub neurochirurga
gość
22-10-2008, 17:02:00

Mam jeszcze jakies dziwne napady bicia serca i nie dobrze mi sie robi.Wysyłali mnie do pszychiatry bo twierdza ze to od napadów leku ale juz tyle tych psychotropów wziolem ze nic nie pomaga serducho nagle przyspiesza i po jakims czasie przestaje u kardiologów tez byle i nic.I jeszcze sie mecze troche.niewiem co robic.Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: